Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Je horší evropská, nebo česká byrokracie?

2. 7. 2013
 11 695
8 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Šedá ekonomika není cestou, jak nad státem zvítězit, to je jen cesta, jak přežít. Podívejte se na Řecko, země s obrovským podílem šedé ekonomiky a co to změnilo? Nic. Byrokraté si stále jedou svojí cestou....

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Předem děkuji za to že tuhle moji glosu zveřejníte proto že to je zkutečná kritika toho co se propaguje na této doméně.
A ted k článku Myslel jsem že po tom co se stalo když se proti základní instituci kde formálně můžeobčan ovlivnovat

mocenské a právní prostředí použije teatrálně tupá represe , bude téma chvilku jiný než ůdajné spolčení bruselských

ůředníku za ůčelem otravovat. Ono by s věcného hlediska nebylo na co reagovat proto že vlasně nic konkrétního nezaznělo. k

těm solárům jste nedal žádný statistiky kde by bylo vidět že to u nás není " specifické " , tím vlastně potvrzujete že ten

problém vznikl u nás. http://www.psp.cz/sqw/hlasy.sqw?G=38530 . Bohužel tato rétorika sugeruje to že země EU jsou jakýsi

monolit a že jsou ve všem stejné. Ve skutečnosti jsme ovlivnováni a připojeni k pouze ekonomickému prostoru a to ne hlavně

kvůli zemím eu ale globalizaci. Mimochodem specifikum zemi v eu v porovnání třeba s takovim norskem atd jsou levné

potraviny v zemích eu.
Kdyby jste trochu cestoval a objektivně se díval na zkutečnost zjístíte že jednotlivé země jsou různé . Jen tak na okraj

Třeba takové řecko nedávno prej byl problém s tím že tam nemají psanej pozemkovej katastr , taky si jen tak zrušili

televizi , to bych chtěl vidět u nás kdyby se měla zrušit čt takovej moloch je u nás nezrušitelnej. Dodávám moje

stanovisko . Ja nesouhlasím s tím když má tato země ztratit nějakou důležitou suverenitu , ale respektuju že v mnohém

suverenitu nemá ( pořád jí má s politického hlediska , víc něž před r 1990 a hlavně nikdo jí ji nebral násilím ).

Například upřímní voliči miloše zemana mají názor opačný , klidě o suverenitu příjdou a pak to nechtějí vidět třeba

odevzdání finančni infrastrukrůry 1998 2002.

Nahlásit

-
0
+

Jedním slovem, skvělé.
A dodatek, prosím šířitkam se jen dá.

Nahlásit

-
0
+

K tomu mám snad jen jeden tématický a trefný vtip:

Chlápek přišel do Lidla a chtěl dvě plechovky krmení pro psa.
-"Máte psa, pane?" ptá se prodavač. "Jasně, že mám!"
-" ;Promiňte,pane, ale podle nového nařízení EU budete muset dokázat, že máte psa,než vám prodám psí žrádlo."
Chlápek s frustrovaným výrazem ve tváři zmizel a o půl hodiny později se objevil znovu a na vodítku táhl svého psa:
-"Tady je!"
-" Děkujimnohokrát, tady máte ty dvě plechovky.
O pár dní později ten samý chlápek znovu přijde a chce dvě plechovky krmení pro kočky.
-"A máte kočku, pane?"
-&quo t;Jasně,že mám! "Promiňte, ale podle nového nařízení EU musíte mi ji ukázat než vám pro ni prodám krmení."
Chlápek vyběhne z krámu a za chvíli je zpátky a před prodavačem za ocas zvedne kočku.
-"Děkuji vám, zde je vaše krmení."
Další den se chlápek opět objeví v krámě a postaví před prodavače krabici od bot s malou dírou ve víku.
Prodavač se ptá:
-"Dobrý den, co pro vás mohu udělat?!"
-& quot;Strčteprst do té díry."
Tak prodavač opatrně strčil prst dírou do krabice.
-"Teď ho vyndejte a řekněte mi, jako co to vypadá!
Prodavač vytáhl prst a znechuceně si jej prohlédl.
-"Uf, vypadá to jako ho* no..."
-&quo t;Takyže je! A vzal bych si dvě roličky toaletního papíru."

Nahlásit

-
0
+

Souhlasím, tzv. šedá zóna, nebo šedá ekonomika je naší spásou. My Češi s tím nebudeme mít problém. Ale bojím se že např. Němci to ještě nějakou dobu potáhnou, než je situace donutí pomocí šedé ekonomiky ten bruselský byrokratický moloch devitalizovat.

Co nejvíce ekonomické interakce převést mimo daně a oficiální ekonomiku. To je jediná obrana, které občanům ještě zbyla. Jediný nástroj, jak můžeme zvítězit.

Samozřejmě že nám budou vyhrožovat, žadonit a strašit nás chaosem, kolapsem a morovými epidemiemi. Ale s parazity nelze mít slitování, protože v opačném případě nás paraziti zahubí !!!

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Článek je naprosto syrově pravdivý, až z toho mrazí. Líp než já to už dávnějc pojmenoval kamarád v politice -

Nic jako Evropa co by ekonomické uskupení, ve skutečnosti neexistuje, existuje jen říše, která dusí a reguluje jednotivé ekonomické subjekty v Evropě od velkých firem až po živnostníky a jednotlivé zaměstnance, protože ti jsou subjekty na trhu.
Bojím se reálně existujícího politického církevně uspořádnaého řádu povinného souhlasu, regulujícího vše od stěrače na kolovém lesním traktoru, přes výrobu elektřiny, přes odpustky za spotřebovaný vzduch po hořlavost cigaret a měřiče teploty, včetně správného řazení slov a předepsaných díků říši daleko více, než imaginární hrozby čínské říše.

Vojenský zásah je nemyslitelný, logisticky neproveditelný, čínský vliv je prostě vlivem investora, který je už dávno mezinárodní a my u akciových společností ve skutečnosti ani vůbec netušíme, kdo a přes koho je držitelem akcií. Nebezpečí, že by zde šířili svou variantu komunismu je menší, než nebezpečí šíření naší vlastní nebo eurozelené varianty komunismu.
Že by šířili jiné náboženství je zcela nepravděpodobné.Jejich mafie nejsou o nic více nebezpečné, než naše vlastní mafie, nebo mafie jiných menšin, které už na našem území působí.

Proti mafiím, s výjimkou ochranných, není lepší prostředek, než nezakazující liberální prostředí, to nemá s jakoukoli národností vůbec nic společného. Je to zcela obráceně, než se nám pokouší namlouvat zakazovači, stejně jako mafie žijící a vydělávající na zákazech a boji s předmětem obchodů mafie.

Zákazy a vyhánění statků a požitků mimo legitimní tržní poměry a jejich následné poskytovaní mafiemi je právě to, co vytváří zisky a moc mafií.

Bez těchto zákazů by mafie fungovaly nejvýše jako vzájemné podpůrné spolky a lobystická seskupení, tak jak je známe z doby socialismu a z dnešních politiky. A i v těchto případech je jejich moc založena na vynětí předmětu jejich zájmu z trhu, například státními a veřejnými zakázkami netržních zadavatelů.

Jejich moc a vliv lze ve skutečnosti snížit jen snížením míry těchto zakázek. Ale to ve skutečnosti nikdo z těch, co o nich rozhoduje a kdo by jejich podíl mohl snížit, ve skutečnosti nechce, protože z tohoto rozhodování i on získává svou nepřiměřenou moc, nejen peníze.

Po letech mohu s jistotou prohlásit, že se nebojím jakýchkoli cizinců, bojím se těch, kteří chtějí zakazovat a regulovat a bojovat s kdečím a trestat ve jménu boje za ozdravění společnosti a prospěchu tzv. všech a obyčejného člověka.

Nahlásit

-
0
+

Schvalování nesmyslů z EK má ještě jeden háček. Ne všechno automaticky prochází skrze europarlament. Třeba zákaz žárovek v EP vůbec k hlasování předložen nebyl. Přesný mechanismus, jak k tomu došlo, už jsem zapomněl, ale zmiňovali se o něm tuším v euroskepticky zaměřeném dokumentu "Bulb-Fiction&q uot;,který je celý věnován nesmyslnému zákazu žárovek a detailům, jak k němu EU dospěla. Dokument byl nadabován do slovenštiny a po netu cestuje jako TV-Rip s názvem Ziarivky.-.Usporne.a.nebezpecn e.2011.PDTV.XviD.SKNajdete jej i na YouTube.
Pro serióznější média než komerční TV by dokument potřeboval ještě kritický komentář např. k tvrzení v úvodu, že rozbití zářivky v bytě způsobilo otravu dítěte rtutí, ale na druhé straně i tzv. seriózní média obsahují takové množství environmentalistických lží a manipulací, že tato "euroskeptická& quot;mezi nimi snadno zanikne.

Nahlásit

-
0
+

Hezký postřeh, avšak se domnívám, že není příliš mnoho možností jak to dělat lépe. Většinu lidí nic podobného nezajímá, zbytek tomu nerozumí a těch dvou (v ČR najdeme maximálně dva nezaujaté odborníky v jakémkoliv oboru) co tomu rozumí, těch se nikdo neptá. Neumím si představit, že by pokladní v Tescu či Lidlu, poté co jim skončí 12 hodinová šicha šly domů a večer četli návrh na zákon o FVE a druhý den šli hlasovat.
Ale přesto to bych to neviděl tak smutně. Osobní zkušenost za posledních deset let mi napovídá, že na jakoukoliv blbost se najde protizbraň. Občas vypomáhám finanční radou podnikatelům a česká kreativita je opět na vzestupu. Pokud bude např. povinnost vydávat knihy ve všech jazycích, řešení jsou dvě nasnadě - vydám jen češtinu a o ostatních jazycích prohlásím, že budou vydány později. Nebo půjdu rovnou s češtinou do samizdatu, ilegality. Ostatně ilegalitě (ať už z hlediska zákonů nebo daní) je již nikoliv nepodstatná část služeb a výrobců.

Nahlásit

-
0
+