Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Investiční chyby: investujete do nástrojů, kterým nerozumíte

27. 6. 2013
 6 612
1 komentář

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Demo ucty jsou straslive, protoze vyuzivaji survivorship bias k "presvedceni&qu ot;zakazniku o tom jak jsou dobri.

Rekneme ze 50% obchodujicih mesic na demo uctu neco vydela, a 10% vydela hodne, 50% prodela a 10% prodela hodne.
Vetsinou bude na to, jestli vydelali nebo ne, mit nejvetsi vliv nahoda (pokud vedi co delaj tak nepotrebuji demo ucet. papirove obchodovani se da backtestovat i jinak, rozsahleji). Takze rekneme ze pulka toho necha, pulka zustane. A deset procent si bude o sobe myslet jaci jsou dobri obchodnici, a vrhnou se s vervou do obchodovani (=poplatky). Nekteri i vydelaji (zase, stesti funguje vzdy), hodne jich ale prodela. Docela hodne z tech co prodelali zacnou sypat na ucet dalsi penize aby ziskali zpet co ztratili (a sem tam se to nekomu i podari).

Konecny dusledek - vetsina lidi co se na to da prijde o penize, obchodnikum se zvysi obrat (tem je celkem jedno jestli vydelavate ci prodelavate).

Kdysi jsem tady psal o opcich, futures atd. Koncil jsem to tim, ze uplne nejhorsi je pro zacatecnika na nich vydelat prvnima par obchodama. Porad nebude vedet co dela, ale mysli si jak je dobrej.

Co by se melo ucit, neni ani tak o ruznych obchodovacich strategiich, ale o cash-management (CM) strategiich. Neboli, uvedomit si ze kazda investice je do urcite miry sazka, kterou muzeme vyhrat ale take prohrat. A investovat dle toho. Docela dost uspesnych investoru rika, ze CM strategie jsou dulezitejsi nez samotna investicni strategie.

Nahlásit

-
0
+