Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Investiční chyby: milujete jednoduché příběhy. Jako je ten o emerging markets

12. 6. 2013
2 komentáře

Přihlášení do diskuze

Diskuze

To se pletete Petře. Myslím, že nejeden poradce Partners by se zaradoval, kdyby Vám mohl prostřelit generaci X od Axy s investovanou částkou 10 000,- měsíčně, pokud jsem to pochopil dobře. Na investičních fondech jsou také pěkné provize. Spíš bych řekl, že se asi mezitím rozpadla ta struktura, která Vás obsluhovala. MLM společnosti jsou jako průtokový ohřívač, mnohdy včetně nižšího managementu. Zažil jsem to u více společností, že Vám příjde někdo udělat analýzu a na návrh řešení za dva týdny už přijel někdo jiný s tím, že ten, co dělal tu analýzu, už ve společnosti nepracuje.

Nahlásit

-
0
+

Přečetl jsem si několik článků pana Martina Tománka a nabyl jsem dojmu, že si tento pán vzal za své odradit co nejvíce čtenářů (klientů) od jakékoliv formy investování.
Samé strašení, varování, investování je nebezpečné, bububu, raději si u nás kupte kvalitní pojistku. :-) Pravděpodobně s výjimkou investování doporučeného a zprostředkovaného odborníky z Partners. Viz. dále. Asi to bude tím, že celá tahle stránka je hlásnou troubou výše jmenované firmy a je tedy silně tendenční. :-)
Moje zkušenost s touto firmou je následující. Oslovila mne známá, dělá teď pro Partners, zda si nechci nechat udělat nabídku od Partners. Hledal jsem v té době možnost, jak se zabezpečit do budoucna a penzijní připojištění mi nepřišlo to pravé ořechové a tak jsem zdůraznil, že bych chtěl investovat měsíčně z mého pohledu nemalou částku 10 000 Kč.
Odevzdal jsem veškeré smlouvy na pojištění, stavební spoření (jde přeci o finanční analýzu) apod. a po pár dnech jsem si vyslechl rady a tipy jak co zlepšit, kterých nebylo mnoho. V poslední době je každému jasné, že Investiční životní pojištění uzavřené v minulých letech není ta nejlepší možnost, jak zhodnotit peníze a stavebko už je taky za zenitem.
Na mou otázku a vlastně hlavní důvod, proč jsem si nechal tuto analýzu zpracovat, kam mi tedy doporučí investovat, zněla odpověď, že takovou částku musí vyhodnotit a udělat návrh odborník z managementu, který se mi brzy ozve.
Ozval se. Jednou. A jelikož jsem byl zrovna tou dobou v zahraničí a termín se mi nehodil, slíbil, že se ozve až se vrátím. Už jsem o něm nikdy neslyšel. Zato mi pravidelně chodí mailem rady od Partners. A já se ptám, proč se mi už nikdo neozval? Nemají zájem? Zprostředkování investice totiž asi není tak lukrativní, jako zprostředkování pojistky, na které se tito pojišťováci soustřeďují. Tam tečou pro Partners pěkné provize a na tom je tato firma vystavěná.
Nikoliv na investicích a zhodnocování peněz klientů, ale na prodávání pojistek. A tak není divu, že většina článků od pánů z této firmy buď pomlouvá investování, nebo konkurenci, která jej naopak doporučuje, jelikož se jedná o opravdové zhodnocování peněz klientů a ne jejich utrácení za všelijaké pojistky. Nic proti pojistkám, každý je potřebuje, ale ne každý potřebuje Partners. :-)

Tak a teď schválně, jak dlouho tu tento komentář zůstane. :-)
Dnes je 18.6.2013 12:47

Nahlásit

-
0
+