Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Škrtům věrni zůstaňme

11. 6. 2013
3 komentáře

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Škrtat nebo investovat? Stále tomu nerozumím.
Stále si myslím, že je potřeba oboje, škrtat i investovat.

A že otázka stojí jinak.
Zda škrtat a investovat rozumně, nebo škrtat a investovat nerozumně (až zrůdně, jak se to často děje u nás).

Tedy stále tomu nerozumím. Jestli už nemám Alzheimera? Jsem už postarší, a nemusel bych se za to stydět. Tak uvidím. Jestliže se začne diskutovat o tom jak rozumně škrtat a jak rozumně investovat, Alzheimer to není. Pokud stále ne, asi už je.

Nahlásit

-
0
+

Jo jo, těm "mrchám" držím palce. Státní dluh 200% DPH, pravicová vláda se silnou parlamentní i občanskou podporou, nějaké škrty jsou na cestě, ale banky se chovají podobně zhovadile jako ty Evropské.
Pokud japíci vydrží, podpoří to známé "Baťovské" - není ekonomická krize je to o morálce občanů!!!

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

"...Bílý dům nikterak neodchýlí od pokračování ve stávajících úsporných opatřeních."
Bílý dům šetří? A zatímco šetří, tak FED lije do ekonomiky 45 miliard dolarů měsíčně "dokud to neskončí"? To je fakt sranda.
Takže kvůli "0,1 procentního bodu" dělali takový humbuk? Tenkrát to ale vypadalo trochu jinak: "Tato samotná chyba posunula průměrnou hodnotu HDP vysoce zadlužených států o 0,3 procentního bodu dolů." Více na: http://zpravy.e15.cz/zahranicni/ekonomika/skolacka-chyba-v-excelu-zpochybnila-evropskou-politiku-skrtu-980711#utm_medium=selfpromo&utm_source=e15&utm_campaign=copylinkNo, není to zas tak moc jinak od 0,1, když se má jednat o celé jednotky, ale nesedí tam i další data. Asi by to chtělo přečíst tu studii a to co k ní zveřejnili pak. Jenže... komu by se chtělo.
A tak nám nezbývá než věřit tomu co kde jaký ekonomnapíše do novin. Stejně miluju ty jejich ekonomické studie a učebnice plné grafů u kterých pro jistotu nejsou ani popsané osy.
A co Japonsko, kdy začne šetřit, aby stáhlo svůj vládní dluh na třeba pitomých 150% HDP?Ale zatím z Japonska neslyším nic o nehorázně vysoké nezaměstnanosti nebo sociálních bouřích. V roce 2012 nezaměstnanost 4,5%. Mrchy.

Nahlásit

-
0
+