Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Obamův velký stát a týden skandálů

29. 5. 2013
15 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

To zalezi co hledate.

Nahlásit

-
0
+

Ani Obamovi se zatim nepodarilo znicit prostredi relativne naklonene podnikani a svobode. Ovsem trend je jednoznacne negativni. V Evrope to jde z kopce jeste delsi dobu. Rostouci zadluzeni ma potencial tohle jeste akcelerovat. A nemusime chodit daleko. Staci se podivat na CR. Podnikatelske prostredi se zhorsuje a az zvitezi oranzovorudi tak se samozrejme jeste zhorsi.

Nahlásit

-
0
+

A kde na světě najdou něco lepšího, než co nabízí USA?Dluh nedluh.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

A take zajimavou predstavu o tom, co je evidentni.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Otazka je co dobreho muzou republikani pro USA udelat. Najde se nejaka vudci osobnost s dostatkem politicke sily aby udrzela konkurenceschopnost, mezinarodni vliv a zaroven zastavila ohromne zadluzovani? Budou potreba nejen nepopularni skrty a zestihleni byrokracie, ale i nepopularni zdaneni. Kdo tohle bude schopen prosadit? Obavam se ze se nikdo nenajde. Tudiz predpokladam ze USA bude vesele utracet a pujcovat si tak dlouho az jim uroky jednou prerostou pres hlavu. K tomu dojde az praskne dalsi bublina dostatecne velikost. A ze tisknuti penez vytvori nejakou bublinu je snad jedina jistota kterou mame. Pak dojde k panice, investori se zacnou zbavovat predrazenych americkych papiru a servis statniho dluhu vyleti do oblak. Obavam se ze amaricani uz neustoji dalsi opakovani roku 2008 a ze muze prijit brzy.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Musim se priznat ze Obamovo mesiastvi mi bylo odporne uz kdyz porazil McCaina. Rozhodne se tedy nepovazuju za nestraneho. Je ale s podivem co vsechno mu prochazi a co vsechno jsou americani tolerovat soucasne administrative. Je to jednim slovem katastrofa. Da se to vysvetlit jedine tim ze v pripade Obamy neuvazuji logicky. Mozna taky tim ze republikani nepredstavuji zrovna pritazlivou alternativu pro hromady lidi zavislych na statni podpore.
Kazdopadne je zrejme ze drive nebo pozdeji se budou muset vydaje strouhnout a dane zvysit at bude u moci kdokoliv. Co to udela se statutem USA je vcelku zrejme. Uz ted rapidne ztraci vysadni postaveni supervelmoci a je pravdepodobne ze tento trend bude pokracovat a pravdepodobne se i urychli.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Je evidentni ze v pripade Obamy prilis nestrannych lidi neni.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Mate zajimavou predstavu o nestrannosti.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

O tom ze je Obama snad jeste horsi prezident nez Clinton uz snad kazdeho nestraneho cloveka presvedcil za sve prvni volebni obdobi. To ze vyhral i druhe volebni obdobi zrejme znamena ze at udela cokoliv tak lidi ho stale budou volit proste proto ze jsou ideologicky zaslepeni a nechteji videt ze USA jde do kytek. Proste lidi veri ze se neco stane a vsechno bude zase dobre. A pokud ne tak urveme co se da dokud to jde.
Na prikladu Britanie je ovsem zrejme ze cesta do kytek muze byt dlouha. Britske imperium ovsem melo stesti ze je od uplneho kolapsu za 2svetove zachranilo USA. Bude mit takove stesti USA a Evropa i priste?

Nahlásit

-
0
+

Impeachmentu bych se zřejmě neobával, ale možnosti ztráty Senátu ano. Jak napsal George Will: "Actually, however, Democrats are more apt to lose control of the Senate than gain control of the House. Republicans need to gain six Senate seats; Democrats are defending seven seats in states where Obama averaged just 40.5 percent of the vote in 2012."

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Lukáši, spekulujete o dalších volbách do SR a možném zvracení republikánské většiny. Co ale senátní většina demokratická a její křehkost právě v souvislosti s těmito skandály? Nebudou nakonec volby senátní branou k impeachmentu?

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Díky za Vaši reakci.

Obama vyhrál prezidentské volby a tím Američany, tedy potřebnou většinu, zřejmě přesvědčil, že je lepší volba pro ekonomiku, zdravotnictví atd., než jeho konkurent. To jsem měl na mysli, když jsem článek psal. V odstavci je Obamovo vítězství ve volbách zmíněno, proto myslím, že tento význam z toho textu vyplývá. Na daném prostoru jsem se samozřejmě do hodnocení těchto politik Obamovy administrativy pouštět nechtěl.

"K čemu má být ten text dobrý"? Pokud máte na mysli text jako celek, pak je třeba napsat, že o zmíněných skándálech se v ČR přliš nepíše.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Dobrý den, díky za podnětnou poznámku. Titulek jsme upravili do srozumitelné podoby; původní variantou jsme chtěli naznačit, že po roce 2014 bude už každý Američan ve watě.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Hodnotím článek jako dobrý, protože sumarizuje momenty, které jsou jednak podstatné a za druhé do českých médií pronikají jen minimálně a okrajově.

Dobrý je ale i příspěvek pana Fürsta - skutečně Obamova image je tak silná, že člověk, který vidí Obamu realisticky, jako pan Fürst možná nechápe, proč se okolo tohoto politika chodí "v rukavičkách". To je právě kvůli té image, díky níž si zatím ještě nikdo naplno netroufá říct, že tento president je "nahý".
Naredakci mám dotaz, je mezititulek "Wating for 2014" v pořádku? Nejsem nijak zvlášť excelentní angličtinář, ale nějak se mi to nezdá. Termín "wating" jsem ve slovníku nenašel.

Nahlásit

-
0
+

No tak nevím, viděno odsud, z Ameriky, celý text zní poměrně standardně. Až na ten poslední budovatelský odstavec.

Napřed správně konstatujete, že Obama se ani nepokusil odvrátit útok al-Kaidy na americké území (ambasáda je územím státu, nemýlím-li se), nechal zabít velvyslance a potom to lživě zneužil v předvolební kampani. A pak napíšete, že "Obama Ameriku přesvědčil, že [...] ví,jak zajistit bezpečnost proti vnějšímu nebezpečí."

O jakém "vracení hospodářství na správnou cestu" jste kde slyšel? Tím myslíte nafukování další bubliny na akciových a realitních trzích pomocí čerstvě natištěných peněz?

No a o "férové zdravotní péči" vůbec nemůže být řeč. Obamacare je neimplementovatelná, což dnes už uznávají v podstatě i členové demokratické strany, a celé to směřuje k velké blamáži.

K čemu má být ten text dobrý?

Nahlásit

-
0
+