Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Už to bude dobré

9. 5. 2013
 5 653
4 komentáře

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Zatím se oteplilo jen o 0,8°C. Co bude dál, uvidíme.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Inu, ona ta naivita a až dětinský optimismus je "amíkům" vlastní. Současně je to však jeden z motorů světového tahouna vědy. Ostatní státy sledují záda toho "hloupého" naivy z různých vzdáleností. A evropský reprezentant, opatrný a trochu vykulený z haldy svazujících směrnic, pokulhává někde uprostřed hlavního pole.
Rozhodně bych se vizionářům moc nepoškleboval, J. Verne by mohl vyprávět :-)).

Nahlásit

-
0
+

Ta kniha musí být svěžím větrem v době 100x opakovaných malthusiánských lží. Na Malthusovi je vidět, že ve společenských vědách je možné jakkoli vyvrácenou teorii zastávat neomezeně dlouho.

Nahlásit

-
0
+

Nepochopil jsem nektere poznamky jako:
"O změny klimatu se tedy jen otřou"
Zrejme jejich nazor je ten, ze je to jen umely problem. Zatim vsechny udajne skody zpusobene zmenami klimatu jsou jen predpovedi alarmistu. Ve skutecnosti zadne skody pozorovane nejsou. Samozrejme ze pocasi zpusobuje nejake skody, ale to bylo vzdy. Cili na zaklade pozorovani minulosti oteplovani prinasi minimalni skody. Zato ochlazovani a s tim spojene dlouhotrvajici hladomory jsou schopne znicit cele civilizace. Taky je mozne ze prijde nejaka prirodni katastrofa ktere se jednou za cas proste prihodi.

Dalsi poznamka: "náboženský, nacionální a politický fanatismus ignorují úplně."
To je pravda ze jednou za cas se nejaka ta politicka katastrofa prihodi. Treba v soucasnosti to je Eurohujerismus. S tim s musi pocitat.

Dalsi poznamka: "Stejně tak zapomínají, že s každým novým přístrojem tu jsou nové problémy. Chválí žebřík, neb zpřístupnil vysoko rostoucí ovoce; nové možnosti ale vedle sadařů otevřel i domovním zlodějům, když se té jednoduché metafory přidržíme." Zde jsem to jaksi nepochopil. Mozna je ta metafora zjednodusena az prilis. To ze kazdy vynalez lze zneuzit je jasne. Treba jaderne zbrane. Jenze ty jsou s nami uz skoro 70 let a z globalniho pohledu zase az tolik skod nenapachaly. A to byly provedeny stovky vybuchu. Biologicke ci chemicke zbrane lidstvo ma jeste dele a taky vesele prospiva. To samozrejme neznamena ze jedou nemuze dojit k jejich masivnimu nasazeni, ale zatim se zda ze zbrane jsou v zodpovednych rukou. Ikdyby jaderne zbrane ziskal Iran, tak s nimi z globalniho pohledu mnoho skod nenadela.

Nahlásit

-
0
+