Abychom udrželi vysokou kvalitu diskuze na Finmagu, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdříve musíte zaregistrovat.
Dnešní pravice je pro echt-pravici "pravice", ale pro pravici před x lety by stejně tak současná echt-pravice byla pouze "pravicí".
Jinakčlánek je nad moje chápání, asi jsem byl už moc dlouho vzhůru.
Přeji pravicový večer.
Nahlásit
0
+
-
Dalibor Pešek | 7. 5. 2013 14:06
Slovy Věry Pohlové:"Tyhle aféry každého jenom otravují. Já bych všechny ty politiky a strany zakázala."
Sl ovybible (teď máme daně ještě vyšší než před čím tehdy varoval židy Samuel): "„Toto je způsob, jakým nad vámi bude král vládnout,“ řekl. „...Vaši setbu i vaše vinice zdaní desátkem a ten rozdá svým komorníkům a dvořanům. 16Vezme si vaše služebníky i vaše děvečky, váš nejlepší dobytek i vaše osly, aby pracovali pro něj. 17Vaše ovce a kozy zdaní desátkem. I vy sami nakonec budete jeho otroky. 18Přijde den, kdy budete naříkat, že jste se rozhodli pro krále, ale Hospodin tehdy vaše volání nevyslyší.“"
Myslím,že pan Payne nedělá jediné pravicové straně u nás dobré PR. Politiku není třeba léčit. Tu hydru zrozenou ze špatností (závist a lakota jí tvoří levou a pravou stranu) je třeba zabít.
Nahlásit
0
+
-
Martin Vytiska | 7. 5. 2013 09:26
Článek pana Payne mi připadá poměrně demagogický a je dost cítit že jej píše "profesionální politik" s pohledem na svět pokřiveným dlouhodobým pohybem v daném prostředí.
Ani strana samotná není bytost s jednotným názorem, ale technicky je to koalice podobně smýšlejících lidí. V rámci strany většinou existují různé názorové proudy a to i extrémně rozdílné (bývají zdrojem pnutí). Předvolební koalice stran s podobným programem/názorem pak není zas takové zlo, pokud se tyto shodnou na nějakém programu, i když samozřejmě otupuje určité rozdíly.
Co se týče názoru že strana si musí vychovat své politiky, atd. - to celkem jasně ukazuje na to, že pan Payne vnímá stranu jako produkt. To je právě kámen úrazu - politici by měli brát svou roli spíš jako poslání a dělat jej podle svého nejlepšího vědomí a svědomí a ne měnit názory a sledovat nějaký stranický proud aby zapadli do škatulky.
Tak jako volič vybere nejmenší zlo volbou strany která je mu nejblíž, může pro něj koalice představovat plnohotnou volbu.
Závěr: lepší by bylo úplně zrušit politické strany, protože v souladu s teorií pana Payne se jedná o předvolební koalice politiků a existence stran je tak klamáním voličů. Pokud by každý politik byl sám za sebe a prezentoval své názory přímo a bez zkreslení stranickým programem, pak by byla politika (možná) o trochu průhlednější (nedělám si ale iluze že by byla čistá - politika přitahuje většinou lidi kteří sledují hlavně vlastní zájmy).
Nahlásit
0
+
-
JAROSLAV CHARVÁT | 7. 5. 2013 06:49
Souhlasím s tím, že politika je nemocná (nejen česká). Politickou stranu chápu jako podnikatelský subjekt se vším všudy. Akorát s tím rozdílem že Politická strana s.r.o. simůže určovat pravidla, což "normální" podnikatel nemůže. Cílem podnikání je vydělávat peníze a obávám se, že je to cílem i politické strany. Souhlasím s tím, že česká politika potřebuje opravdové strany. Ale jak je mám poznat? Nových politických stran se před volbami objeví vždy několik. A jak jsme dopadli? Nové politické strany resp. jejich členové dobře, já jako volič už poměrně hůře. Řešení nemám. Spíše propadám nihilismu a beru to tak, že vždycky existovali patricijové a plebejci... V uvedeném kontextu mně zní Nová opravdová strana nějak jako Nový opravdový člověk...
Diskuze: Jiří Payne: Potřebujeme skutečné strany
7. 5. 2013 | 4 komentáře | 1 590
Přihlášení do diskuze
Abychom udrželi vysokou kvalitu diskuze na Finmagu, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdříve musíte zaregistrovat.
Na následující odkaz pak klikněte v případě, že jste zapomněli své heslo.
Honza Moudrý | 8. 5. 2013 01:30
Nahlásit
Dalibor Pešek | 7. 5. 2013 14:06
Nahlásit
Martin Vytiska | 7. 5. 2013 09:26
Nahlásit
JAROSLAV CHARVÁT | 7. 5. 2013 06:49
Nahlásit