Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Německo má stranu proti euru. Čím hůř bude, tím lepší výsledek ji čeká

17. 4. 2013
4 komentáře

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Tak to je moc.

Tenhle článek se panu Palatovi obzvláště (ne)povedl:
"Na jedné straně sice horlí pro konec eura, na straně druhé ale tvrdí, že je pro pokračování Evropské unie i německého členství v ní – a to si dohromady lze jen stěží představit." Proč? Nějaké (jakékoli!) zdůvodnění?
"Alte rnativapro Německo čeká na špatné časy, a jak píšou německé noviny, i na svého Jörga Haidera. Najde se?" – Chápu správně, že kdo není zapálený eurooptimista, toho je třeba onálepkovat a znemožnit?

Možná autor ví víc, než uvádí, možná jsem málo chápavý, nicméně článek na mě působí výhradně jako hodně přihlouplá propaganda.

Nahlásit

-
0
+

Autor Luboš Palata je tzv. EU-optimista a píše všechny svoje články podle mustru co Brusel nadělí, dobře nadělí. To je vcelku jasné každému, kdo trochu sleduje česká média.

Nahlásit

-
0
+

Naprosto souhlasím, tohle je podle mne jedna ze zásadních námitek proti článku. Nevím proč by nebylo možné si představit budoucnost společné Evropy bez Eura - prostě a jen by se smlouvy vátily před Lisabon a Maastricht...

Je mi jasné že to zjednodušuju, že tak "jednoduché&quo t;by to opravdu nebylo, ale pořád nevím, proč by nemohl být možný společný trh, pohyb pracovní síly a služeb a přitom k tomu bylo nutné mít jednu měnu...

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Konec Eura a pokračování EU si lze dohromady jen stěží představit? A to jako proč? Hysterie Eurolunatiků, jak se zdá, dosahuje dalšího levelu - bez Eura patrně nastane konec světa.
Nevím jaká je budoucnost AfD a nemyslím, že je to důležité. Nicméně budoucnost její politické agendy (opuštění projektu společné měny) je velmi nadějná- pracuje pro ni čas. Je jedno, kdo bude v budoucnu jejím nositelem - AfD, CDU/CSU nebo někdo jiný. Každopádně pouze stačí si počkat. To, že voda nepoteče do kopce, se dříve či později projeví.

Nahlásit

-
0
+