Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Proč média předstírají, že nepředstírají

27. 2. 2013
5 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Velmi dobrá analýza médií a mediálních mágů. S většinou se nedá než souhlasit. Přesto si dovolím dvě výtky. Co je na novinářích, resp. jejich názorech a projevech, pravicového? Že by elitářství podle Václava Havla?
Pokud jde o veřejnoprávní sděl. prostředky, ani jejich "objektivita&qu ot;nemohla nic změnit na silné podpoře Schwarzenbergovi. A pak ty černé kravaty, kostýmky a černé punčošky, když jejich kůň padl na poslední překážce! Ten veřejnoprávně vystavený smutek mi udělal velmi dobře.
Novináři jsou pravičáci asi jako já kung pao.

Nahlásit

-
0
+

Okamura pro mne není komunista, nýbrž populista, proto jsem jej nevolil.
Fischer má u mne nálepku "Zatám jsem nic nezpackal"

Mi loušZeman nevyhrál na základě "selského rozumu" nýbrž taktikou šrapnelů. Ač proklamoval neútočnou a věcnou kampaň očerňoval svého oponenta, mnohdy lživě, jak se dalo. Např. útok na bývalé sídlo rodiny paní Therese.

Pojem selský rozum zde nemá co dělat, nemáme sedláků ani selek - aktivně jsme si je vymýtili. To, co zvolilo Zemana je závist a zášť "obyčejných lidí".

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Jak některá "nezávislá média" vstoupila do prezidentské kampaně? Nejdříve udělala z Okamury "komunistu" ;,když se zmínil slovem o komunách ve Francii před 200 lety a to byl jeden z důvodů proč nesehnal dostatek podpisů pod svou kandidaturu na prezidenta. Pak udělala tato média "komunistu" ;z Fischera za jeho členství v KSČ kde byl každý desátý čech. Čáslavská a Svěrák byli za totality privilegovaní a svým mlčením dopomohli k tomu, že tu komunisti byli 40 let, ale toto těch "intelektuálům& quot;v Praze nevadilo. Jak řekl Klaus "média lidu vyberou kandidáta a ten jim ho pak v přímé volbě poslušně schválí". Ale tito intelektuálové, kteří si myslí, že nepřímo svými názory médiaovládají a mohou tak ovlivňovat veřejné mínění, zapoměli na selský rozum obyčejných lidí z vesnic a malých měst a proto vyhrál Zeman.

Nahlásit

-
0
+

Naprosto souhlasím.

Jen bych přidal, že ti nejúspěšnější populisté dokáží podat informace, které cílená skupina chce slyšet a přidat k nim i takové informace, (na) které chtějí aby lid slyšet chtěl. Navíc způsobem, aby cílová skupina a-priori odmítala chtít informace i z druhé strany.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Zajímavé, jak někdo dokáže ignorovat existenci poptávky. Lidé totiž nechtějí informace objektivní, ale takové, které jsou v souladu s jejich názory. A proto jsou některá média levicová a některá pravicová (a podle toho si pak také udržují tu "politickou klientelu").

Nahlásit

-
0
+