Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Petr Kučera: Náš registr finančních poradců rozhýbe trh a označí nepoctivce

5. 1. 2013
 5 831
3 komentáře

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Pánové Jiří Janečko a Oto Niku,

máte oba mylné povědomí o tom, co znamená finanční poradce a jakou úlohu "hraje". Finanční poradenství není o prodej produktů a už vůbec ne o distribuci produktů za co nejvyšší odměnu.
Cítím, že jste pravděpodobně oba měli špatnou zkušenost a že poradce, který s vámi jednal zaujal úlohu prodejce. To je mi líto, nicméně vás to neopravňuje hanit tuto profesi a dávat vašemu subjektivnímu dojmu velikost objektivní roviny.
Osobně mám například několik špatných zkušeností z autoservisů a nikdy by mě nenapadlo někde publikovat názor, že pracovníkům autoservisů nejde o to mi odborně opravit auto a poradit mi co a jak, ale že jim jde jen o to ze mě dostat co nejvíce peněz a "opravit" i to, co není třeba.
Lidé jsou poctiví a nepoctiví - toto ovšem nezáleží na profesi, ani na tom, jestli člověk podniká nebo je zaměstnán, jestli jezdí na kole nebo autem atd.
Možná pánové, stojí za to nad svými názory nejdříve popřemýšlet více do hloubky než je budete zveřejňovat, co myslíte?

Nahlásit

-
0
+

Přesně tak - klamavé označení finanční poRÁDCE.
Jakýpak poRÁDCE, když nedává rady výhodné pro klienta, ale pouze distribuujeprodukt za co nejvyšší odměnu? Za odměnu pro něj samotného a pro toho kdo mu odměnu platí, jímž je producent produktu, tedy finanční instituce.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Ono by pro začátek stačilo přestat používat klamavé označení finanční poradce namísto reálného prodejce finančních produktů a zavést stejnou odpovědnost za vady zboží jako u prodeje čehokoliv jiného. Pokud produkt nepůsobí tak, jak by podle reklamy, nebo prodejce měl (výnosy nejsou, slibované úspory se nekonají = reklamace). Já vrátím papír a prodejce peníze.

Nahlásit

-
0
+