Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Rozpočet stačí Evropské unii na přežití, na víc ne

12. 2. 2013
12 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Tak - know your enemy. Díky panu Palatovi vím, jaký problém pokládají evropské elity v téhle době za ten nejvíce důležitý :).

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Je nádherné, že Finmag má svého euroskeptika i eurohujera, kteří se za to nestydí. Člověk si tak může přečíst, jak je důležité mít co nejvyšší dotace a v následujícím článku, že nejvyšší dotace dostalo v minulosti Řecko, Portugalsko, Španělsko a Irsko.

Nahlásit

-
0
+

... a také budování vědeckých center mimo Prahu (ta šance na dotace nemá), kam nikdy žádný vědec nepáchne. Tedy budování vědeckých center, kde se nikdy žádná kloudná věda nebude provozovat, pouze je bude třeba udržovat - a na to již dotace nebudou.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

tomuříkám fata morgana.....

Nahlásit

-
0
+

" Cesta vede přes nezávislé příjmy do unijního rozpočtu, rozhodující slovo Evropského parlamentu a omezení dotací krav a podporu vědy, výzkumu a evropské infrastruktury. "

Ou, ou, ou, ...Když si na nějakou práci najmu zaměstnance, platím ho, tak ho mám pod nezbytnou kontrolou.
Pokud mu dovolím ještě druhý pracovní úvazek, tak, až na zvláštní případy, to nemám v hlavě v pořádku.
Pokud mu dovolím ještě svoji živnost, a to ve stejném oboru, tak to jsem s prominutím debil.Ale jen na chvíli. Záhy už nebudu zaměstnavatel, v "lepším" případě se stanu zaměstnancem svého dřívějšího zaměstnance. (I takový případ z praxe znám .)

Pávě tak to vidím v případě EU. Skupina spřátelených států si najme a platí si za správu věcí společných onu evropskou byrokracii. A ta by nyní chtěla mít nezávislé příjmy. Myšlenka nadmíru riskantní. Společnou evropu Evropa potřebuje, nikoliv ale drába. Doufám, že s tímto názorem nejsem jediný z půl miliardymiliardy občanů EU.

Nahlásit

-
0
+

"Z České republiky udělal ve spolupráci s odcházejícím prezidentem Václavem Klausem izolovanou, nepochopitelnou zemi bez spojenců. Rozdíl mezi tím, jak dopadlo v Unii zcela jinak vystupující Polsko a Česko je jednoznačný."
Anižbych se jakkoliv vyjadřoval k tomu, zde EU ano nebo ne... tenhle odstavec ve mně vyvolává asociaci "an**** speleologii zdar"....

Nahlásit

-
0
+

Ten calnek je fakt balbol. Nejvetsi korupce je prave v Eurofondech. Obavam se ze mnoho penez z Eurofondu dokonce ani nemaji uzitnost spotreby, ale pusobi jako negativni investice - tedy snizuji budouci spotrebu. Investice do vedy? Pcha... Vedecka turistika po konferencich je vsichni vime k cemu. Rekl bych ze to primo brani vedecke cinnosti atudiz cim mene penez, tim lepe.

Nahlásit

-
0
+

Článek se nezakládá na realitě a historie v podobě mnoha příkladů mi dává za pravdu. Proč se asi tak rozpadla např. Říše Římská..

Nahlásit

-
0
+

Nebudem komentovat do akej miery je stastne (alebo skor nestastne) odvadzanie penazi z dani obcanov do europskeho rozpoctu jeho nasledne prerozdelovanie podla pravidiel EU.
Ale k tomu co sa pise v clanku, aj ked CR dostane menej, zalezi len na nej, ako peniaze vyuzije.
Napr na Slovensku Robert Fico oslavuje ze SR dosiahla po Estonsku druhy najvacsi uspech pri deleni rozpoctu. Ked sa vsak tie peniaze stratia klasickym sposobom (20% hned pri prideleni dotacie resp. predrazena zakazka pre kamarata + nekvalitne plnenie) nepomoze nikomu ani dvojnasobny rozpocet.
Cize samotny suhlas so vsetym co pride z Bruselu a nasledna odmena v podobe vacsieho kolaca z rozpoctu nevyvazi racionalne riadenie statu avyuzivanie EU rozpoctovych penazi.

Nahlásit

-
0
+

Jsem smutný z toho, že jsou mezi námi lidé s názory jako pan autor. Obávám se, že tomu, co píše, snad dokonce i věří.

Nahlásit

-
0
+

"Pokud cesta ven z krize nevede přes škrty, ale přes nalití více peněz do ekonomiky (které se pak ale zase musí stáhnout v dobrých časech), Evropská unie se jako celek chová právě opačně."¨
Nevede. Zbytek článku je tudíž zbytečné eurosocialistické plácání.

Nahlásit

-
0
+

Soudruzi, každý satelit a stát si hájí své vlastní zájmy. Ale tady jde o přežití celého sovětského svazu! Dávejme více peněz do vědy, výzkumu a infrastruktury. Naši soudruzi vynaleznou výkonnější počítače, kterým bude už jen stačit obývací pokoj a postaví silnice, které budou prázdné do té doby, než se staneme plně komunistickou zemí a každý občan bude mít vlastní osobní automobil značky trabant. Vědí to všichni a konečně by měl někdo něco udělat. Vstříc novým zítřkům!

Nahlásit

-
0
+