Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Pavel Kohout: Křiklouni, populisté a já

29. 1. 2013
5 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Musím se usmívat, když Ivan Patta užívá podobné sugestivní označení, jako "účelově prosazený bankovní produkt, kterým mají být okradeni důchodci". A už úplně roztomilé mi připadá, když označí PK za někoho, kdo nevidí za humna, ač ho sám chválí za to, jak zpozahumen nosí informační poklady.
Opravdu si nelze představit jinou kritiku, než podobně mlžnou a nekonstruktivní? Zkuste, prosím, pane Patto alespoň trochu naznačit, jak byste si "důchodovou reformu" mj. nařízenou ústavním soudem? Opravdu vám nestojí za to, trochu rozlišit ty důchodce, kteří jsou dotovaní, od těch, kterým je tato dotace strhávána, čili "kradena"? Ani se nebudu zabývat "ustupováním od nekompromisní důchodové reformy". Jen podotýkám, že něco nekompromisního v podobných záležitostech si představuji naprosto jinak (naznačím skutečný a opravdový radikální nekompromis: zrušení státních důchodů, ať si každý lehne, jak si ustele), a že od důchodové reformy ku Pattově podivu neustupují ty státy, které s ní mají zkušenosti po desítky let. Ani krize dlouhodobě nezkazila penze soukromých fondů ("účelově prosazených bankovních produktů"), ačkoliv některé pohrkané komentáře lamentovaly nad krizovým poklesem investic.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Nejen článek, ale především vaše vystoupení na Velkém sněmu 19.1.2013 se mi velmi líbilo. Kdyby se podařilo skloubit to vaše spolu s myšlenkami pana Milana Valacha a Tomio Okamury, bude náš stát časem úplně někde jinde. Věřím, že i M.Z. bude s vámi souhlasit. Vím, že toto moje přání je hodně daleko od splnění. Přesto bude dobré neustále vše propagovat tak, aby se tímto směrem vše pohnulo.

Nahlásit

-
0
+

Pavel Kohout je výborný zdroj. Zdroj informací, které shromažďuje a publikuje s neutuchajícím úsilím. Kdysi jsem mu za jeho služby obecníhoinformátora veřejně poděkoval. Horší je to s P. Kohoutem ve chvíli, kdy se snaží hodnotit. Konkrétně v tomto článku se jedná o důchodovou reformu, cituji: ... "zásadní reformy. (Možná s výjimkou penzijní reformy, ale i ta je hodně kompromisní)".
Prohlásit účelově prosazený bankovní produkt, kterým mají být okradeni důchodci o 10,7% (3% z 28%), z celkového úhrnu financí jdoucí na jejich důchodové zabezpečení, za byť částečný úspěch této vlády, je nehoráznost. Navíc vzdychat nad tím, že je vládní reforma "hodně kompromisní", může jenom člověk, který nevidí ani za humna, i když, jak tvrdí, pochází z venkova. Stačí se podívat na Slovensko. Tam kdysi rozjeli "nekompromisní důchodovou reformu". dnes od ní ustupují radikálním snižováním transferů peněz z I. do II. důchodového pilíře.Podobně Polsko a Pobaltské země.

Nahlásit

-
0
+

Hezký článek i nápady, ALE:
Copak jste si nevšiml, že žijeme v superstátě zvaném EU (Klaus by řekl EUSSR), a že pravomoci české vlády prudce ubývají a stává se z ní provinční manažerská skupina, která po "fiskálním kompaktu" bude mít míň pravomocí než dnešní spolkové země?

Nahlásit

-
0
+

pane Kohoute,pošlete Vaši knihu MZ, jako pragmatikovi se bude jistě líbit a zcela jistě nad ní bude přemýšlet

Nahlásit

-
0
+