Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Schwarzenberg je český Obama

21. 1. 2013
24 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Jediné co má Obama s knížetem společného je to, že nejsou tím za co jsou vydáváni. Okolo obou je vybudován virtuální mediální obraz, který nemá se skutečnou osobou pranic společného.

Nahlásit

-
0
+

Mozna byste si mohl precist ten prispevek, na ktery reagujete. Spoustu veci by vam to objasnilo. Ale jestli vam prijde v poradku rozhodovat o cemkoliv hlasovanim, tak my si vlastne muzeme v referendu odhlasovat cokoliv, ze, vzdyt je to vule lidu. A kdyz bude vuli lidu treba povesit pana Nika, tak je to holt vule lidu a neda se nic delat, nez vystavet sibenici...

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

"Když se kecaj blbost, tak spím."
Když se zvyšuje DPH, tak spím... Když dostanu na stůl zprávu o něčím sledování, tak raději spím.
:-)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Myslím, že trestní stíhání několika jeho blízkých osob je právě potvrzením toho, že se pan Zeman nebude snažit aktivně něco zakrývat, nebo najednou bude? A pokud máte strach z prezidentova nereagování na zprávy BIS, pak je mi záhadou, že dáváte přednost právě panu Schwarzenbergovi, který hodlá podle svých vyjádření být neaktivní a nevyvíjet činnost.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Pane Hample, centrální banka není úřad, který by si mohl dělat co chce, o tom se mohl přesvědčit Orbán v Maďarsku, takže bych tuhle pravomoc prezidenta celkem pominul jako ne příliš důležitou. Daleko důležitější podle mě je, a myslím, že o to se hraje daleko víc než o jmenování vedení ČNB, a trochu mě zaráží, že Vy si toho nevšímáte, že prezident dostává každý den na stůl hlášení Bezpečnostní informační služby, a může si vyžádat od ní jakékoli informace. A BIS toho ví opravdu hodně. Takže to je to nejdůležitější o co hrají všichni ti zloději co tu kradli od roku 1992, a co si oddechli po podepsání opoziční smlouvy a zvolení Klause, který je s nimi jedna ruka, do pozice prezidenta. Měli totiž jistotu, že po nich nikdo nepůjde (a Langer to doživotním jmenováním svého koně Martinů do pozice policejního prezidenta pojistil). To se ovšem v případě Schwarzenberga nedá s jistotou tvrdit. Proto jsou tak vyděšení z toho, že je v 2. kole a hrozí, že vyhraje.
Nevím jestli jste byl na posledním Fóru Zlaté koruny, kde byla Bobošíková, Zeman a Dientsbier. Já jsem zaregistroval zajímavou věc, a to, že největší potlesk za celou tu dobu sklidila paní Dvořáková, když řekla, že BIS nepracuje pro stát, ale že dává informace přednostně těm co ten stát rozkrádají, a následně se zeptala Zemana jak to, že vláda nepodala žádná trestní oznámení na ty zloděje (o kterých víme všichni, že tu jsou). Na to reagoval Vámi protěžovaný Miloš Zeman, že jeho vláda podala 2225 takových trestních oznámení, ale dál se vyjádřil v tom smyslu, že hlášení BIS nemají žádnou cenu, protože je to, "snůška drbů smíchaná s vykradenými informacemi z denního tisku", a po nějaké době, aby nás opravdu přesvědčil, že je to tak, dodal dokonce citát od Pavla Rychetského, ve stejném stylu. Zkrátka měli jsme vědět, že informace od BIS pro Zemana a nikoho nemají žádnou cenu. Pro bystřejší ovšem malinko tuto svou pozici naboural, když na otázku, co jako premiér dělal s tím, že státní organizace, jejíž provoz stojí víc než miliardu korun ročně, nemá žádný praktický smysl, už neodpověděl.
Pro mě je Zeman pokračovatel Klausovy politiky zakrývání rozkrádání veřejných prostředků a majetků. Proto, a ne pro jeho číro, pokud půjdu volit, budu volit Schwarzenberga.
Ale proč Vy protěžujete Zemana je mi záhadou.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

No, pokud si to v referendu odhlasujeme, tak proč ne? Ale odhlasujeme si to v referendu? Hádám, že ne, takže co jste chtěl vlastně říct? Že něco si lidi v referendu odhlasují protože jsou pro a něco ne, protože jsou proti?
Zkrátka, nevím jestli chápete, že výsledek referenda není libovůle státu, ale vůle voličů.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Klasika. Zdá se, že většinu internetových kalkulaček ve kterých vyhrával Přemysl Sobotka platila ODS a Přemysl Sobotka. hehehe

Nahlásit

-
0
+

Pochybuji, že ty by stačily na provoz.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Jestli nebyly placený spíš ze zlatých prstenů a zubů...

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Co takhle Severní Korea? Tam anarchii rozhodně nemají a o tom, že by tam byla spousta zbraní mezi lidmi taky silněpochybuju. Zřejmě ráj na zemi....
Ad naši královští kandidáti: stěží dokážu u obou kandidátů najít argumenty "pro", zato ale dokážu najít spoustu argumentů "proti" oběma kandidátům.
Jelikož nikdy nevolím proti něčemu, ale vždy pro něco, tak volit nepůjdu. Byla by to taková moje malá Sophiina volba...

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

No vidíte, člověk se pořád učí :) Dobrá tedy. V pořádku by bylo, kdyby si nejdříve odhlasovali sami muži, jestli si přejí zachovat povinnou vojnu a v pozitivním případě by mělo dojít ke druhému referendu, ve kterém by se vyjádřili ostatní, kterých se pak týká finanční břímě. Pak by to bylo zcela v pořádku (samozřejmě pouze ve smyslu, tak jak funguje demokratické zřízení).

Ve vašem případě, by mohlo dojít, k tomu, že si to muži odsouhlasí (třeba je buzerace a pobíhání po lese baví) a ostatní chudáci jim tu srandu pak musí platit. :)

Vůbec neberu v potaz případ, kdy někdo souhlasit nemusí a stejně je povinen se toho nebo onoho účastnit, jen protože si to odhlasovala většina.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

No to je opravdu moudrý argument.
Nějak podobně argumentovali i zastánci otroctví a nevolnictví. Po jejich zrušení přijde chaos a rozvrat. Jsou tu odjakživa, funguje to tak všude, ...

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

No pro odpůrce centrálního bankovnictví, tedy státního monopolu na padělání peněz, je dosazení odvážných experimentátorů pozitivní zprávou.

Pro ty, kteří si v CZK spoří a investují to je zprávou špatnou, ale za blbost se holt platí.

Pro ostatní alespoň vznikne další empirický důkaz, že centrální plánování (ani v oblasti úrokových měr či peněžní zásoby) zkrátka nefunguje, a že monopoly (natož ty státem vynucené) nikdy nemohou přinést vyšší kvalitu služeb, než volný konkurenční trh.

Takže jen houšť. Waltra Komárka, Škromacha, Zaorálka a soudruha Filipa do vedení ČNB!

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Ano, existuje: http://img.allvoices.com/thumbs/event/609/480/37379576-hate-taxes.jpg

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Tak nad touto otázkou si lámu hlavu již několik dní: kdo z těch dvou najmenuje menší lunatiky do Rady ČNB?

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Myslím, že pánové Čabla a Altman, coby kultivovaní lidé, zvolili ještěpoměrně mírné příklady diktatury většiny. Koneckonců i ty koncentrační tábory byly placené z veřejných peněz...

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Aha. A co kdybychom si tady na webu odhlasovali, že by bylo dobré vás za tento názor na 10 let zavřít do 1.nápravné skupiny?
Vězení také platíme ze svého, takže by to asi bylo v pořádku :-)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Takze kdyz si v referendu odhlasujeme, ze budete umyvat zachody na mestskych uradech vsude po republice dle libovule statu, tak je to v poradku. To je prece vec, kterou taky vsichni "musi" platit, tak proc bychom to nemohli odsouhlasit.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Otrokáři a běžní lidé tehdá taky nesmýšleli jinak, než že otroctví je samozřejmá a neměnitelná věc. Nikdo si nedovedl představit, že by se otroctví PROSTĚ zrušilo. A vidíte to, prostě se zrušilo.

TO Jan Altman: V případě rakouského referenda ohledně zachování povinné vojenské služby je podle mého názoru v pořádku, že se ho zúčastnili i ostatní, protože je to věc, kterou bohužel všichni musí platit, tak proč by si to všici nemohli odsouhlasit.

Nahlásit

-
0
+

Připomínám, že prezident má jednu obrovskou pravomoc: JMENUJE VEDENÍ CENTRÁLNÍ BANKY!!! Z toho pohledu byla nejlepším kandidátem Jana Bobošíková (chtěla tam jmenoval Michla, Šichtařovou a nejspíš i Pavla Kohouta), Zeman je nezřetelný (slibuje zastoupení všech proudů), zatímco v případě knížete to vypadá na Tomáše Sedláčka. Ano, tu parodii na ekonoma, který se živí jako propagační pracovník ČSOB. To je španělská cesta jako vyšitá.

Právě díky téhle pravomoci Václava Klause u u nás ještě pořád dá jakž takž žít. ČNB je totiž schopná mírnit škody, které páchá ministerstvo financí s Miroslavem Kalouskem.

Nahlásit

-
0
+

Pane Hample, nahlednete, prosim, do Ustavy a poucte se, jake jsou pravomoci prezidenta Ceske republiky. Nejsou uplne male, ale ani nahodou nedavaji prezidentovi "plnou moc realizovat španělskou cestu". Kam na takovehle napady, proboha, chodite?
Na otazky, ktere si kladete ("Jak ovlivní moji šanci udržet si zaměstnání? A jak ovlivní šanci mých dětí dostat dobré vzdělání?") lze snadno odpovedet. I velmi aktivisticky prezident toto ovlivni jen dost malo. Mel byste se spis pidit po tom, zda budouci prezident bude pokracovat v neblahem zvyku poslednich dvou prezidentu prisvojovat si pravomoci, ktere mu nenalezi. Mel byste se ptat, jak by ten ktery kandidat dokazal reprezentova Ceskou republiku vuci jejim obcanum i navenek, zda by nebyl spis zdrojem rozbroju, pohorseni atd. Oba dva panove budi v tomto smyslu nemale obavy, byt kazdy z jinych duvodu. Toto jsou otazky, ktere byste si mel polozit, ale necinite tak.
To, ze nemate rad Schwarzenberga, je vase vec, nemelo by vas to ale pripravovat o soudnost. Pochybuji, ze byste byl schopen dokazat sve tvrzeni o pankacich z vyssich vrstev a skinheadech z nizsich spolecenskych vrstev. Ale vy potrebujete neco, co byste mohl omlatit Schwarzenbergovi o hlavu, protoze predhazovat mu fotra, nevhodny puvod, minulost emigranta ci jeho nesrozumitelnou mluvu vam mozna prijde zinantni, tak na nej vytahnete pankace z lepsi familie, jak zvraci na dvere chudakum. To vas opravdu nenapadne nic lepsiho?

Nahlásit

-
0
+

S Vasimi nazormi, pan Altman, suhlasim.
Akurat si neviem predstavit, ze by to niekde fungovalo tak ako to vo Vasich nazoroch prezentujete. Neviem o nijakej krajine,kde by doslo k zlepseniu situacie potom, ako stat prisiel o nejake svoje pravomoci. Skor naopak.
Vezmite si len Ceskoslovensko, alebo hocijaku inu post komunisticku krajinu po roku 1989. Stat a jeho silove zlozky znacne oslabli a co nastalo? Vzostup mafianov a bossov podsvetia. Okamzite nastupili na miesto "uvolnene" statom a hrubou silou presadili svoje "prava a zakony". Nema asi velmi zmysel ist do detailov, vsetci si to pamatame, na tie mafianske popravy za bieleho dna, vybuchy a unosy sa neda zabudnut. V Cechach to asi nebolo az take zle ale: kto napr. dnes vlastni Karlove Vary? Prislusnici ruskej mafie, aby mali kde upratat svoje rodiny, ktore boli v Rusku ohrozene.
Tieto vojny gangov skoncili az vtedy, ked stat tvrdo zakrocil. Na Slovensku sa zacala situacia zlepsovat, az ked ludia tesnou vacsinou vo volbach odsunuli Meciara a jeho bandu do opozicie.

Co tym vsetkym chcem povedat? Mne sa zda, ze ludia ini nebudu. Vzdy potrebuju mat svojho vladcu, faraona, prezidenta, atd. Nepoznam nikoho vo svojom okoli, kto by zmyslal inak. Vsetci to beru ako samozrejmost, ze "niekto to" riadit musi. Ani ked mafia bola na Slovensku na vrchole, nebolo ziadnej vyznamnejsej aktivity, ktora by vysla od beznych ludi a mala za ciel nastolit nejaky lokalny spravodlivy system. Kazdy sa bal a bol ticho.

Ja sam by som chcel zit v krajine, kde mozem rozhodovat kde a na co sa moje peniaze pouziju. Nemam zaujem platit automaticke vypalne bande, ktora oklamala ludi vo volbach nesplnitelnymi slubmi.

Ale existuje vobec taka krajina?

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Volba je to jednoduchá. Buď budeme mít za prezidenta kořalu s aparátčíky za ... křeslem, nebo mumlajícího knížete, za kterým bude stát Míra Kalousků. Faktem zůstává, že TOP 09 by tak ztratila populární tvář a velký malý chemik by už nemusel být ministrem financí. Žádný podstatnější rozdíl mezi nimi jinak není. Co se týče Klause Jr. i Sr., tak na nich je krásně vidět, kdo se dnes ohání pravicí a přitom skutek utek (odklánění prostředků a per, dotace polostátních firem, milenky, rozvody). Jediný skutečně pravicový politik na naší politické scéně je pan senátor Kubera.

Nahlásit

-
0
+

Karel je možná Obama.cz.
Miloš ale je český Chávez či MečiarFico.

Težká volba.
Jak už to tak v demokracii chodí, rozhoduje se mezi "doleva" a "ještě více doleva". Co také čekat od diktatury většiny, lůzovlády.

Nikdo se neptá, zda prezidenta (a další funkcionáře) vůbec chceme. Zda se jim chceme podřizovat, zda je chceme financovat. A už vůbec nikdo neřekne, že poslouchat a platit by je měli jen ti, kteří se k tomy dobrovolně zavážou.

V Rakousku právě proběhlo referendum o zachování povinné vojenské služby. Ne aby se zeptali těch mladých můžů, zda chtějí strávit nejlepší část života šaškováním v zeleném. Zeptali se i žen, starých můžů a dalších, kteří nebudou muset nést dopad svého hlasování. A nikdo neargumentoval tím, že násilím někoho nutit dělat něco, co nechce, je z definice otroctví.

Nahlásit

-
0
+