Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Kdo s koho! Nakradeš víc než Kalousek?

8. 6. 2012
7 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Výborně. Děkuji za vysvětlení. Když tedy už vím jak to s tím dnem daňové svobody je, tak mi prosím řekněte, kde má sponzor tohoto daňového nepořádku svůj den daňové svobody. Pod tímto sponzorem si představuji pracujícího v soukromém sektoru. Takovýto člověk jej má jistě někdy v listopadu a možná spíš v prosinci.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Pěkný den,

řekl bych, že je to především o tom, a píšu to i v textu, vychovávat lidi, aby se snažili spoléhat na sebe. Ano, jsme jiná mentalita než Korejci, a některých aspektech nutno dodat, že díky bohu :)), to ale neznamená, že bychom o tom neměli přemýšlet, případně odmítat pomocí druhým, protože se o ně přece má postarat stát. Státní systém je ve své současné podobě špatný a neefektivní ne proto, že by neuměl pomoci, ale hlavně proto, že si z každé koruny, kterou bychom mohli pomoci někomu, vezme-utratí-rozhází tak podstatnou část, že mi to bere chuť jakkoliv tohle přerozdělování podporovat...

Možná naivně, ale přesto pořád věřím, že kdyby se lidé mohli dobrovolně rozhodnout, komu a jak moc pomoci, pomáhali by si. A je jedno jestli proto, že věří, nebo to cítí, nebo proto, že jim to jednou může někdo oplatit.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Kazdy ma samozrejme "svuj" den danove svobody nekde jinde, ale kdyz se tyto zprumeruji, dostaneme se na uvedena data. Existuji v zasade dve metodiky vypoctu, jedna porovnava veskere odvedene dane s HDP, druha veskere statni vydaje s HDP. V obou ale jsou v zasade zahrnuty prave i vsechny ostatni dane vcetne vami uvadenych.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Možná se špatně ptám. Tak jinak. Jsem zaměstnanec, který vydělal již čisté peníze. Jedu na benzínku a natankuju plnou. Jenom na DPH zaplatím nějakých 500kč. O těch 500kč ale přeci posouvám svoji daňovou svobodu ne?

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Výrobce, dopravce i prodejce platí daně ve stejném termínu, kdy je ze své evidence vypočtou za minulé roční období, tudíž den "daňové svobody" skutečně eistuje pro všechny stejně.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Nejsem ekonom, ale že platíme státu pouhých 160 dní nevěřím. Podle mého odhadu státu platíme tak asi někdy do listopadu. Malý příklad: nákladní auto doveze zboží k obchodníkovi a dopravce samozřejmě také platí daně ( spotřební za naftu, daň z příjmu, silniční daň, daň za zaměstnance.....) a tyto daně zcela logicky přesune na prodejce ( platí taky daně ostošest) a ten samozřejmě zase na konečného spotřebitele. S tímto následujícím zdaněním si už ale nikdo hlavu neláme. Takto se daně přesouvají neskutečně dlouhým řetězcem a proč nám tedy neřeknete páni ekonomové kolik vlastně platíme skutečně?

Nahlásit

-
0
+

Dobrý den pane Vlnasi,

dá se nějak dokázat nebo logicky odvodit, že po té co budou u nás osekány důchody a sociální dávky, tak se o ty kterým hází osud klacky pod nohy postará charita, církev a úspěšní?

Na církev a charitu musí opět někdo přispět.

Obecně platí, že jsme jiná mentalita než např. Korejci.

Nahlásit

-
0
+