Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Pojištění: Evropa hlídá i rovnost českých pohlaví

29. 2. 2012
7 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Myslel jsem to tak, že pokud bude pojistný program stavěný na míru ženám levnější, budou si ho uzavírat i muži, včetně těch pro ně nesmyslných položek. A pojišťovna tomu nebude moci nijak zabránit, neboť by to bylo proti genderově antidiskriminační legislativě.

Nahlásit

-
0
+

To nedává smysl. Pojišťovna nechce muže pojišťovat na nízké ceny. Proč by jim pojišťovala orgány, které nemají? To je jako pojišťovat bezrukého proti ztrátě horních končetin.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Myslím si, že ty kličky budou muset být sofistikovanější, jinak by muži ochotně uzavírali levnější úrazové pojištění včetně pojistky proti nastydnutí vaječníků.

Anebo ne. Nějakou dobu by je muži tiše uzavírali. Až by se to stalo příliš masové, tak by v komerční televizi investigativní novinář „objevil“ tuto praktiku, a naléhavě by vzýval vládu, aby s tím něco udělala.

A vznikla by nová regulace…

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Pokud se to týká jenom pojišťoven, které mají klienty díky zákonným normám, tak proč jim něco nenařídit, že?
Ale mně teda nějak není jasné, k čemu slouží
"...výjimky umožňující pojišťovnám přihlížet při výpočtu pojistného..."
?? ?
Pojišťovnyse při výpočtu pojistného musejí řídit něčím, co je určeno zvenku? Pojišťovny nesmějí použít vlastní zkušenosti a dovednosti odhadu budoucnosti?

Nahlásit

-
0
+

Osobně si to představuju jako nějakou trapnou a nedůstojnou kličku typu „pojištění proti nastydnutí vaječníků, s připojištěním pro případ smrti, úrazu a podobně“. Ale já si vždycky věci představuju jak Hurvínek válku.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

"Dokonce je pravděpodobné, že se na trhu objeví i produkty nové, které budou kvůli složení rizik určené výhradně ženám" - a to nebude diskriminace podle pohlaví? To mi teda hlava nebere.

Nahlásit

-
0
+

Zajímavější by bylo se podívat na problematiku "ženy a penze". Kdyby penzijní systém byl spravedlivý, tedy vyplácel rentu ve výši MnožštvíNaspořenýchPeněz děleno PočetMěsícůStrávenýchVPenzi, dopadly by ženy naprosto tristně, protože v penzi tráví podstatně/násobně delší čas.
Na druhou stranu, kdyby penzijní systém nebyl státem provozovanou pyramidovou hrou s násilím vynucenou účastí, žena by po muži dědila nevyčerpané úspory. A také by asi ženy běžněji po partnerovi požadovaly nějaký příspěvek do jejich penzijního fondu, například po dobu péče o děti.
Ale to jsou asi plané úvahy, nikdo nemůže tušit, jak by se zajištění na stáří vyvíjelo za podmínek absence státního násilného donucení. Zcela jistě by zmizela jednotná hranice věku odchodu do důchodu, každý by si ji mohl stanovit sám a směřovat k ní své investiční úsilí.
PS: Kdo z vás si zkoušel vypočítat, jakou by měl penzi, kdyby místo do státního ponziho schématu investoval např. 1/3 do PX50, 1/3 do Dow a 1/3 do Au+Ag?
Nebo ještě jinak: plno z nás zde dlouhodobě investuje a zná svou výkonnost, své průměrné výnosy v jednotlivých letech. Zkuste si spočítat, na jakou penzi byste alternativně zhodnotili své nuceně odváděné prostředky - s pomocí svých skutečných minulých procent zhodnocení.

Nahlásit

-
0
+