Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Anketa: Kdo bude prezident?

28. 12. 2012
4 komentáře

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Nejde jen o to k volbám nechodit. Jde hlavně o to zajistit právo, spravedlnost a svbodu. Zajistit, aby u těch voleb ostatní nemohli hlasovat o mém životě a majetku, protože to zkrátka není legitimní (nedal jsem jim k tomu souhlas).

Co se týče odstěhování - toto už mým rodičům říkali za komunistů: "Když se vám to nelíbí, tak proč neemigrujete?". A na to oni vždy odpovídali, že oni tu jsou doma a ať raději táhnou ty kur*y (třeba do Severní Koreje).
Nicméně já bych o vystoupení ze svazku ČR přeci jen byl ochoten uvažovat - ovšem samozřejmě i se svým majetkem včetně pozemků. Jelikož jsem žádnou ČR na zvůj pozemek nikdy ani nepozval, neměl by v tom být problém. A pevně věřím, že i se svými pozemky by z ČR velmi rádi odešli i mnozí jiní. Třeba by zde pak vznikl daňový ráj Průhonice, zóna volného obchodu Říčany a svobodné území Černošice.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Obávám se pane kolego, že druhý bod nebyl míněn doslova, ale obrazně. Pan Altman pokukazuje na to, že skutečnosti toto opravdu probíhá na zcela pravidelné bázi, aniž by někdo končil na záchytce nebo v blázinci. A lidé, kteří to provozují nemusí ani chodit do Průhonic. Stačí jim dojít do nedaleké volební mistnosti.
Možná to ani netušíte, ale vaše myšlení dává za pravdu Alexisi de Tocquevillovi, který prorokoval, že demokracie skončí jako diktatura většiny. Ještěže těm, co nesouhlasí, alespoň přiznáváte možnost se odstěhovat. Mohlo by to být ještě horší.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Pane Altmane, máte jednak možnost k volbám nechodit, a nebo , jak jsem zmínil již dříve, máte možnost se z tohoto sátu odstěhovat. Alespoň v tom druhém případě máte možnost se komukoli nepodřizovat. K Vašemu bodu 2, tu možnost ve skutečnosti máte. Jen ten majitel se Vám vysměje a nebo na Vás zavolá doktory, aby Vás zavezli buď na na záchytku a nebo do blázince.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Já nechci žádného! Ani financovat, ani se mu podřizovat!

Proč nemám možnost na volebním lístku zaškrtnout takovou možnost? Možná proto, že by asi zvítězila...

Všichni mocní by si měli uvědomit toto:

1) Pokud dobrovolně nedeleguji svá práva na nikoho dalšího, tak mi zůstávají. Jak se rozhodli ostatní, je irelevantní. Resp. ti mohou delegovat pouze svá práva, ne má.

2) Logicky nemohu na nikoho delegovat práva, která ani já sám nemám. Nemám například právo jít do Průhonic, zastavit u první vily a požadovat po bohatém majiteli, aby mi solidárně dal 1000Kč. A proto ani nemohu takovou pravomoc delegovat na svého zástupce.

Nahlásit

-
0
+