Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Milí úředníci, díky. Dělíte Česko od chaosu

28. 12. 2012
8 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Vážená redakce, když už tento článek znovu zobrazujete (den po vydání zmizel a objevil se znovu až dnes), můžete také zobrazit i původní komentáře? Takto to působí, že jste článek nechali zmizet z důvody "očisty".{ br}Děkuji,JT.

Nahlásit

-
0
+

Pan Kašpárek zde jen parafrázoval výstup ze seriálu jistě pane ministře, kde sir Huphrey obhajoval existenci 500 úředníků v dosud neotevřené nemocnici, kde nebyl jediný doktor ani pacient. Říkal něco v tom smyslu, že ti lidé tam trpí skutečnou přepracovaností, neboť konečný stav je tam plánován na 600 úředníků.

Nikdy jsem nepochyboval o tom, že valná část úředníků pracuje usilovně a velmi tvrdě. Nejde tolik o "flákačství&quo t;,protože o by naznačovalo, že kdyby úředníci více pracovali, bylo by nám lépe.

Opak je ale pravdou. Potřebujeme méně úřednické práce, abychom získali více svobody.

Ale třeba mi pan Kašpárek vysvětlí, že úředníci kteří mi prodali stavební pozemek a jiní úředníci kteří mi zakázali na něm stavět, to se mnou vlastně myslí dobře a svou usilovnou prací mne uchránili od starostí a shonu, který taková stavba sebou přináší. A konečně mi ulevili i od starostí, neboť jsem našetřené peníze utratil za pozemek a tak už nemám starosti jak s nimi účelně naložit.

Takže jsem vlastně nevděčnej lotr, místo abych velebil přepracované úřednictvo, které mnohem lépe ví co je pro mne a můj majetek dobré, chovám se jako kverulant co si pořáde jen stěžuje.

Ach jo.

Nahlásit

-
0
+

Pokud by soukromé firmy vymáhaly státní pravidla tak těžko. Ale dojezdová doba by se možná skutečně prodloužila - polovičaté třetí cesty většinou moc nefungují...

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Tak urcite se najde lepsi byznys, ale jinak s dotycnym souhlasim.A misto lekarnicky by vsichni vozili rovnou kompletni vybaveni ze sanitek.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

"Dejme soukromé firmě práva vymáhat dopravní předpisy a do půl roku se zdvojnásobí dojezdová doba. Dejme soukromníkům právo vymáhat zákoník práce a máme dvojnásobné náklady a polovina služeb je zrušená úplně."
Keby to bol lukrativny biznis, tak sukromne firmy by uz davno v tejto sfere "podnikali" ;.Ale kedze velke statne zakazky a peniaze su niekde inde, tak sme nateraz nastastie od totality zachraneni.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Nerad nadávám na neschopnost státních zaměstnanců. Ve finále je to totiž jediná pořádná překážka nastolení totality, která ve většině západních států de iure panuje. Dejme soukromé firmě práva vymáhat dopravní předpisy a do půl roku se zdvojnásobí dojezdová doba. Dejme soukromníkům právo vymáhat zákoník práce a máme dvojnásobné náklady a polovina služeb je zrušená úplně. A to nemluvím o nesmyslných regulacích internetu, autorských práv, práva držení zbraně, životního prostředí, ochrany osobních údajů, o kriminalizaci drog nebo daňových zákonech.
Podstatná část svobody existuje pouze díky neschopnosti sluhů zavést tyranii, jakou tyrané nařídili.

Nahlásit

-
0
+

I státní úředníci se dělí na tažné a chovné. Ti za přepážkami určitě chovní nejsou a musejí si svoje peníze zasloužit. Protože nadáváme na politiky, vztahujeme jejich hanbu na státní úředníky. Jenže mnohá politika se dělá úplně jinde než v kanceláři ministra (Íčko langer by mohl vyprávět).
Ač se nám to nemusí zdát, náš stát docela funguje. Za to, že politici neumějí napsat a včas prosadit rozumný zákon, státní úředníci nemohou. To jen my je neumíme od politiků odlišit, protože zákon o státní službě sice máme, leč nevstoupil v účinnost.
Lidé ve výzkumných ústavech JZD ani bachaři v lágrech s tím nemají nic společného. Ani kdyby zákon o státní službě platil, nebyli by státními úředníky. Stejně jako by jimi nebyli učitelé, lékaři, účetní, provozáři a mnozí jiní, kteří Vám jménem státu "ujídají" Vaše těžce vydělané peníze. Měli prostě jen tu smůlu, že stát definoval jejich práci státní kuratele. Buďte rád, že ve Vaší profesi se to nestalo.

Přeji hezký nový rok.

Nahlásit

-
0
+

Ach, úředníci mají tak těžký život! Věřím, že těžký život měli například i lidé ve výzkumných ústavech JZD, bachaři v lágrech/koncentrácích, prostě věřím, že těžký život má každý pěšák na spodu státní mašinérie. To však nic nemění na tom, že práce těchto lidí je zbytečná až škodlivá a příjem čerpají na základě okradení produktivní části společnosti.

Nahlásit

-
0
+