Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Anketa: K čemu speciální karta pro příjemce dávek?

1. 6. 2012
9 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

No, zásadní problém zde ovšem nebyl zmíněn. A ten se dotýká části uživatelů sKarty, ale i nás občanů. Pokud bude sKarta fungovat jako běžná karta, tak mohou exekutoři běžně zabavovat veškeré dávky. To se týká především lidí ve hmotné nouzi, kteří mají často dluhy. Dokud jsou dávky vypláceny složenkou v hotovosti, tak jim je exekutor nemůže zabavit, jelikož mu to legislativa neumožňuje. Bankovní účet ovšem může úplně vyluxovat. To pak samozřejmě bude znamenat, že např. lidé bez domova na azylových domech, ubytovnách nebudou mít na úhradu ubytování a budou úplně bez prostředků na ulici. A to se bavíme např. o desítkách lidí ve městech s počtem obyvatel okolo 20 tisíc. Volal jsem kontaktním osobám. Nikdo to nebere. Psal jsem email. Zatím nikdo neodpověděl. Jediná informace, která se ke mně dostala je, že to řeší. Tak aspoň, že tak. Ale řešit tak zásadní věc několik týdnů před spuštěním systému? Je asi všem jasné, co by to pak znamenalo pro život v obci. A hlavně roky práce s těmito lidmi by šly v niveč.

Nahlásit

-
0
+

Dobrý den. Prosíme poupravit, k záměně nedošlo.)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Dotaz na redakci: nejsou názory Tomáše Prouzy a Petra Macha náhodou prohozené? Vůbec mi to takhle k pánům nesedí, naopak by to dávalo větší smysl... A nebo si budu muset na oba poupravit názor :-).

Nahlásit

-
0
+

Navržené opatření se mi jeví ne příliš vhodnézda pro stěžejní výseč populace příjemců bude toto opatření dostatečně srozumitelné ,nehledě k zvýšenému riziku ztrát zmíněných karet a opětnému znovu vyhotovení ,je třeba vzít v potaz komu jsou karty určeny a míře způsobilostí vnímat nuance upotřebení takže z tohoto pryzma pohledu se nabízí souhlas s předřečníky specifikovat toto opatření jako příležitost zainteresovaných k navýšení prebend !!??

Nahlásit

-
0
+

Státní ISNTITUCE... Tak to o něčem svědčí.
Já chci taky dělat videa pro miniserstva! :-)

Nahlásit

-
0
+

Ikdyby neslo vybirat z bankomatu, vzdycky pujde nakoupit potraviny a smenit je za penize. Jedina moznost je vydavat rovnou na uradech jidlo a nechat je dotycne pod dohledem snist.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Argument "zneužívání&quo t;je blbost, protože (mimo jiné) podle webu půjde vybírat z automatu. Pokud tento argument ministerstvo používá, vzbuzuje to pochybnosti o projektu.

Nahlásit

-
0
+

Nevím, myslím, že na počet pošťáků to vliv mít nebude :) Ačkoli... prostudoval jsem si zatím poslední výroční zprávu České pošty (tj. 2011). Ministerstvo deklaruje, že ta úspora je z největší části na složenkách. Odečetl jsem slibovanou roční úsporu na složenkách se ziskem České pošty. Výsledek: cca 0. Pobavilo mě to.

Nahlásit

-
0
+

Nikde jsem bohužel nezaznamenal počet propuštěných úředníků (a pošťáků), které toto opatření (tj. posun státní správy z roku 1950 do roku 1980) přinese. Navíc nechápu, proč se výplata dávek nebo klidně i důchodů nepřevedla na týdenní bázi. Elektronicky je to triviální a u sociálních dávek by klidně mohlo být zavedeno denní vyplácení. To by všem lichvářům i majitelům heren pěkně narušilo plány.

Nahlásit

-
0
+