Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Anketa: Jaký dopad budou mít krajské a senátní volby?

19. 10. 2012
5 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Krajské a senátní volby zcela jistě oslabily vládu a povedou postupně k jejímu pádu. Vláda si to zasloužila. Podle mě se z toho nechtějí poučit a to je jejich chyba.

Nahlásit

-
0
+

Ano, pod tohle sepodepisuji s drobnou výhradou.
Sám mám- asi i díky životním zkušenostem, které nebyly vždy jen dobré- dost vyvinuté sociální cítění.
Tato vláda pozoruhodným způsobem kombinuje negativní projevy typičtější pro levicové politiky (zběsilé daně, za které by se i Sobotka styděl, byrokratizace a kafrání státu do všeho) s negativními jevy obvykle přisuzované pravicovémupolitickému vládnutí (přizpůsobování pravidel na míru bohatým,klientismus, nízká ochrana sociálně slabých).
Výsledek je devastující na očekávání ve společnosti: je černé až úplně černé.A tím demoralizující. kromě toho nejvíc na frak dostává nižší a nižší střední vrstva.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

To je neštěstí...
Karel Janeček by mohl se svými penězi pořádně provětrat politickou scénu a místo toho se upne ke změně volebního zákona. To je kolosální až nebetyčná naivita, asi tak na úrovni změny způsobu volby prezidenta. Nabízím několik "náhradních&quo t;standardních akcí:
- Pokračování v boji proti korupci, ovšem ostřeji než si může dovolit sešněrovaná policie, tj. včetně agentů nabízejících úplatek apod.
- Vlastní tiskovinu rozdávanou zdarma (něco jako má Babiš 5+2), ale se zaměřením na hodnocení výkonu poslanců, tj. co prosadili nebo naopak zabetonovali, ...

Nahlásit

-
0
+

Nebezpečí posledního volebního výsledku vidím v tom, že dal pravicovým stranám do ruky příliš laciné téma: namísto konstruktivního programu budou mobilizovat proti rudému nebezpečí KSČSSD. Pravicový volič si zasluhuje něco lepšího.
Pokud jde o tzv.odstrašující příklad VV: ten byl do značné míry vyroben uměle. Zavedená politická třída, resp.ekonomicko-kriminální skupiny stojící za ní, prostě využili amatérismu nové strany a mediálně ji znemožnily dříve, než mohla začít ohrožovat zaběhlé penězovody. Hrůzostrašné historky o tom, kterak Bártova parta nočních vrátných a stopařů nevěrných manželek s bratem ve výši 0,2% obratu Skansky měla ovládnout stát, mi dodnes trhají bránici. Odsouzení a démonizace Bárty za něco, co je v politice zaběhanou každodení praxí, tomuto divadlu pro prostý lid nasadilo korunu. Každý, kdo omílá tyhle novinové floskule o „zkušenosti voliče s VV a novými stranami“ se podílí na zabetonování současného beznadějného status quo.

Nahlásit

-
0
+

Já osobně jsem žádnou parlamentní stranu nevolil, ale měl jsem radost, že vznikla vláda se silným mandátem a s chutí do reforem.
Očekával jsem od toho projektu snížení daňové zátěže, zmenšení státu a zjednodušení případně odstranění některých regulací.
A co se stalo?
DPH poskočilo nahoru (ani teď nevím jak jsou aktuální sazby), spotřebka na benzin je taková, že každej radši čerpá v zahraničí,když může, vznikl super druhý pilíř penzijka, metanolovou aféru by řešili zavedením koncesí na prodej tvrdého alkoholu, vyměnili kolky a chtějí zakázat kouření v restauracích. A mnohé další super nápady.
Vystupování politiků (Nečas a jeho parta plukovníků, co mu kafraj do vládnutí nebo že lidé jiného ekonomického smýšlení jsou debilové; Drábek o tom, jak se mají živnostníci až příliš super, Dobeš a jeho registr atd.) je už jen završením toho trapného divadla.
Myslím si, že pravicový volič očekával pravicovou politiku, a myslím si, že by překousl i případné krátkodobější trable, aby se to povedlo. Ale levicový šmejd nepřekousne.

Nahlásit

-
0
+