Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Holešovští blouznivci

28. 3. 2012
17 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Holešovickou výzvu je třeba zařadit správně na časovou osu našeho novodobého vývoje. Je to projev jisté, prozatímní nezralosti. A to nezralosti politiků, finanční oligarchie, médií i veřejnosti.

Politici (všichni) i finanční oligarchie (převážná část) se zatím chovají jako křupani. Tloustnou, žerou, mlaskají a jezdí drahými auty na golf a společně nezákonně kradou. Až se naučí to, co umí tato parta v USA, nikdo si jich jednak nevšimne a jednak si nejdříve inteligentně vytvoří legální rámec pro své potřeby a pak teprve budou, v rámci zákona, krást.

Média, zatím nejsou tak úplně pod kontrolou a proto ledacos pronikne ven. To se časem zlepší a média budou efektivněnjí tvořit názor veřejnosti dle přání jejich vlastníků.

Veřejnost ještě není tak otupělá a lidi po hospodách si ještě stále vykládají o tom, co který lump kde a jak ukradl (jen nevím zda se jedná o morální pohoršení nebo závist).

Takže užijme si ještě jakž takž fungující a svěží demokracie, než tady konečně zavládne pořádek a klid na práci. EU je v tomto ohledu kousek před námi, USA - téměř dokonalost sama. Číny a Ruska se tento problém netýká, tam na to jdou úplně jinak.

Nahlásit

-
0
+

Pokud jen tak plácáte pojmy bez konkrétních argumentů, jedná se o nálepkování, nebo taky urážky. Ale pokud jste dvojník jistého neomylného, který se stal prezidentem ČR, tak se omlouvám. Pak žádné argumenty nepotřebujete a stačí síla vaší skvělé osobnosti, aby vás lůza jako já měla povinnost následovat.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Ne, dějiny jsou samý příklad toho, jak ignoranti jako vy prosazují svůj názor. Ignorant jakožto terminus technicus, člověk, který ignoruje skutečnost.

Pane Kocure, vy jste úplně mimo. Já jsem nikdy ženatý nebyl a vy tady pořád vedete tu svou... Navíc neargumentujete k mým konkrétním argumentům, ale snažíte se osobními útoky odvést pozornost jinam. Anarchisti? Myslíte děti neuznávající nic mimo svého ega? Anebo společenství svobodných lidí, kteří berou ohledy na své okolí?

Pokud bych mohl požádat o historickou paralelu Holešovické výzvy, rád se nechám poučit, kdy v dějinách bylo nesprávné vyměnit parazitující vládce za jiný systém. A kdy se změna společenského uspořádání povedla.
A rád se nechám poučit, jakým konkrétním způsobem jsem se dopustil demagogie. Co to podle vás je, pokud to neměla být pouze nálepka pro účely zesměšnění?

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Demagogie, pokud vím, není urážka, ale terminus technicus. To jen na okraj, velký člověče!

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Pane Mácho, mějte si názor, jaký chcete. Pokud trpíte domácím násilím, rozveďte se. Ale to jsem přece psal, že máte na výběr bezpočet rozvodů a manželství. Škoda, že s vaším přístupem se ani jedno nevydaří. Možná toužíte po životě singlů, což doma můžete. Pokud jde o společenské vztahy, dejte se k anarchistům.
Pokud netušíte, jak to dopadne, obraťte pozornost do historie. Dějiny jsou samá Holešovská výzva.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

A házení nálepek namísto konkrétní argumentace je zase pro mě póvl a špína, projev soudobého politika nebo malého českého zabeněnce...
Můžeme se zkusit předhánět i v urážkách, pokud chcete...

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Demagog?
Hmm...
Tím, že si dovoluji mít vlastní uvažování? Nebo čím konkrétně?

Aby vládli... Jaký je účel vlády? Prostě tak? Je to přírodní zákon? Je to zákon typu drž hubu, plať a nestarej se?

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Pane Mácho, vy jste klasický demagog. A na co jsou vládci? Aby vládli.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

"Ale navrhnout odstranění systému stran jako takových, to už je něco jiného. Kde na světě funguje demokratický a svobodný systém bez politických stran? Jak by se po jejich odstranění vybírali vládci? Systémem uličních důvěrníků a jejich sdružení? Budiž řečeno zcela jasně – byl to fašismus, který chtěl odstranit strany jako něco nefunkčního a nepřirozeného. Jak to skončilo, dobře víme."

Vybíra tlosem!
http://sikora.blog.r espekt.ihned.cz/c1-45987940-52 9-let-funkcni-protokol
Dnes kapolitik musí být miliardář nebo se musí zavázat mafii (jasně to popsal Drobil, aby v ODS postoupil musí "něco" přihodit do pokladny), tohle v losu není potřeba. Tím pádem se k politice můžou dostat i lidi se slabším žaludkem.

Nahlásit

-
0
+

Zkusíte taky odpovědět, na to, co jsem se ptal?

K čemu se mají vybírat vládci, za jakým účelem?

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Takže domácí násilí podle vás vlastně ani neexistuje? Podle vás je to nejspíše humbuk... A znásilněné ženy si také za všechno mohou samy?
Vlastně by podle vás asi bylo nejlepší, kdyby všichni drželi hubu a krok. Pak by v české kotlině zavládla všeobecná spokojenost...

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Pane Mácho, pokud jste měl už tolik manželských vztahů a všechny dopadly tragicky, není asi chyba v partnerovi, ale ve vás. Klidně si dopřejte další rozvod a další manželství, ale už teď vám řeknu, jak dopadne.
Pokud vláda pohrdá lůzou, můžeme to otočit. Ať vládne lůza a pohrdá Nečasem, Kalouskem a Drábkem! A konečně zavládne v české kotlině spokojenost.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Mnohem lépe se krade těm, kteří už mají znalosti, jak na to. Při změně prostředí znalosti přestávají platit a tak se podmínky srovnávají.

Problém není ten, že politici kradou. Problém je ten, že kradou podle práva. Schválili si zákony a na další čekají, podle kterých seberou peníze. Kradou příležitost druhým, kteří informace o zákonech nemají z první ruky. A kradou volbu těm, kteří nemájí o takové zákony zájem.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

"Kde na světě funguje demokratický a svobodný systém bez politických stran? Jak by se po jejich odstranění vybírali vládci?"


Jábych přidal ještě další podstatnou otázku. K čemu se mají vybírat vládci, za jakým účelem?

Dnešní systém zkrátka nefunguje pro tu lůzu, kterou dnešní mocní tak pohrdají. Kdo chce vládnout, musí mít zodpovědnost.
Vydržíte žít ve vztahu, kdy vás váš partner neustále zneužívá?
Budete se stále omlouvat, že nevidíte jinou možnost? V odchodu z takového vztahu vidíte cestu do pekla?

Nahlásit

-
0
+

A koho byste tam chtěli místo současné vlády? Petra, Pavla nebo Šavla? Proč jste volili při všech demokratických volbách tak blbě, že po nich máte zase blbou náladu? A koho tam dáte, až ulice svrhne Nečase, Kalouska, Drábka?
Tohle všechno už tady bylo. Lev Trocký navrhoval permanentní revoluci. Tak to zkuste taky, aby tady mohl znovu vládnout teror.
Lidi se diví, že ti nahoře kradou. Vždyť to je podle osvědčené lidové praxe. Cožpak se neříkalo, že kdo nekrade, okrádá rodinu? Není možné, aby andělům vládli čerti a čerti měli andělskou vládu. Když se půl století kradlo od protektorátu přes únorovou loupež až do konce roku 1989 (viz kdo nekrade...), tak se nedivte, že se po Listopadu nepřestalo. A vsadím boty, že ani nepřestane. Jen zloději, kteří zrovna nejsou u koryt, budou kvičet.

Nahlásit

-
0
+

Dýchla na mě atmosféra Anticharty.A opravdu se máme všichni lépe? CO nezaměstnaní?Autore, nekoukejte na věci jen prizmatem zajištěného, nejspíše středostavovského člověka.
A to, že je potřeba současnou galérku vykopat, je jasné každému, kdo neparazituje na státních financích. Pak se uvidí, předjímat vývoj po svržení Pete Notime alias Rainy Day v podstatě nelze. Mmch, radikalizaci vidím i u generace čtyřicátníků

Nahlásit

-
0
+

Zesměšňování a nebo strašení Holešovskou výzvou mi připomíná 70. a 80. léta kdy se takto komunistický režim snažil prezentovat disidenty.
Je více než jasné , že v dnešní dobějiž jen silný tlak ulice a radikalní myšlenky mohou vládnoucí garnitůru přinutitke změně chování tzn. zbavit se zkorumpovaných jedinců a jejich potrestání a přijmout zákon o odvolatelnosti politiků .

Nahlásit

-
0
+