Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Brát neplatičům alimentů řidičáky? Slovenská zkušenost: tohle na dlužníky neplatí

21. 5. 2012
6 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Pritom riešenie je také jednoduché - zrušit trestný čin neplatenia alimentov.

Nahlásit

-
0
+

Vláda je obrazom "ľudu" (ľud volí vládu), teda ryba smrdí od hlavy znamená, že nám tu smrdí "ľud". Príde mi to celkom pravdivé.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Obávám se, že jste nesprávně pochopil přísloví ryba smrdí od hlavy.
1. Lidé se nechovají jako pakáž kvůli tomu, kdo je v čele státu. (Spíš se na základě zkušeností z východu a jihu dá hájit opačná kauzalita.)
2. Stát není společnost, stát je svět sám pro sebe, kde podprůměrně inteligentní zdravotní sestra rozhoduje o kultuře půlmilionového města, chemik dělá na koleni bilionový rozpočet, kde se nosí miliony v krabicích a správě se pořád postaru říká vláda. Lidé žijí své životy úplně jinde.
3. Ryba smrdí od hlavy se používá na organizace, kde je něco shnilého. Společnost je neorganizovaná, heterogenní, decentralizovaná a žádná morální "hlava" by jí nepomohla.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Toto rozsirovani moznosti trestu vidim jako nesmyslne. Pokud soudy nesou schopny uhlidat placeni alimentu, jak chteji uhlidat odebirani ridicaku? To prinese jen dalsi paiprovani a dalsi uredniky, vymahatelnost bude stejna. Navic si rikam, ceho se dockame dal? Odebirani pasu, svepravnosti, stavebnich povoleni, trvaleho pobytu?

Nahlásit

-
0
+

Nevímp. Aleši Mullere-koho myslíte tou pakáží-ale nápad stím řidičákem je trochuhloupý! Toje fakt.Proto alenemusím vládu nazývatpakáží!

Nahlásit

-
0
+

V podnikatelské sféře by "neplatíš fakturu => přijdeš o řidíčák", bylo asi dost účinný způsob vymáhání :- )
Správný je postřeh, že stát se snaží,místo toho aby se snažil využít toho co je, zbavit potíží vymýšlením dalších blbin.
Potíže tohoto státu a této doby plně popisuje dávné lidské přísloví - ryba smrdí od hlavy. Když je v čele státu pakáž, lidi se také budou chovat jako pakáž.

Nahlásit

-
0
+