Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Tištěné časopisy: Opona padá bez potlesku

16. 8. 2012
 5 448
6 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Úpadek tištěných médií jako celku je přímo úměrný penetraci obyvatelstva internetem. Je pravda, že většinu informací, které tištěná média přinášejí lze najít rychleji a pohodlněji na webu. Kromě diskutabilní kvality takových informací, když záštita autoritou vydavatele obvykle není zdaleka na takové úrovni jako tomu bylo u tištěných médií, je tady ale ještě jeden problém. S tím, jak se rychleji a cíleněji dostáváme k požadovaným informacím,pomalu a nenápadně ztrácíme globálnější přehled. Než člověk prolistuje jedny noviny, často si přečte i věci, které by nikdy aktivně nevyhledával. Na webu tahle zdánlivá náhoda funguje mnohem hůř.

Nahlásit

-
0
+

To je jako přemýšlet nad tím, proč klesly tržby z pevných linek, když všichni mají mobily...

Nahlásit

-
0
+

Pokud je obsah časopisu tvořen z běžně dostupných informací, tak proč bych za ně měl platit? A zdá se, že i ostatní lidi to vnímají stejně...
A vydavatelé můžou rozjímat jak to, že nikdo nechce platit za to, co má k dispozici zdarma a v hojném množství jinde...

Nahlásit

-
0
+

Podle mě tištěný časopis nemá šanci a s jeho kvalitou to nemá nic společného. Digitální média nabídnou informace okamžitě, můžete je sdílet s kamarády, komentovat, mohou obsahovat video, můžete vyhledávat. To vám tištěný časopis nenabídne. Co se ještě chvíli udrží je Blesk, který si ráno někdo koupí cestou do práce. Proč si ale kupovat Times, když můžu mít stejné informace k dispozici okamžitě a ne až za týden v novém vydání časopisu. Kvalita je irelevantní, protože čtení vysoké kvality najdete i na webu.

Nahlásit

-
0
+

Já bych si taky trochu rýpnul do úrovně žurnalistiky. Myslím si, že pokud bude časopis kvalitní, tak si najde cestu a úvaha o tom, jestli to bude formou tištěného nebo elektronického média bude vedlejší. Finanční zdroje, které tvoří předplatielé + inzerce by zůstaly zachovány. Kvalitní časopis by však v tomto slzavém politicky korektním údolí pohledal...

Nahlásit

-
0
+

Doba se meni, to je jako narikat, ze dneska nefotime polaroidem, ale digitalnim fotoaparatem. Ja osobne bych si tisteny casopis uz nekoupil. Bud pouzivam Pulse na telefonu a tabletu a nebo Newsstand. Casopisy se proste zmeni na ciste elektronicka media.

Nahlásit

-
0
+