Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Prezidentský dotazník č. 4: Táňa Fischerová

8. 10. 2012
6 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

ad 2) Je úplně jedno, že není pravda, že na důchod si spoříme. Je úplně jedno, co a jak paní Fischerové vymňoukla. Já bych byl rád, kdybych se vůbec žádného systému nemusel zúčastňovat. Kdyby to bylo zcela na mém svobodném rozhodnutí, jaký způsob zabezpečení sebe sama si vyberu.

ad 3) Vydáním zákona se z legitimní činnosti najednou stane trestná činnost? Je trestné prodávat limonádu jednou za 15 ká a jednou za 50 ká? Proč proboha? Úplně stejné je to s půjčkami. Nikdo nestojí nikomu s kvérem u hlavy, aby ho donutil koupit si draho limonádu ve stánku na Václaváku, místo levně v sámošce za rohem. Stejně nikdo nikomu nestojí s kvérem u hlavy, aby si vzal úvěr u něj místo ve Spořitelně nebo jiného důvěryhodného poskytovatele půjček.

ad 4) Ne není. Pokud si to financuje ze svého nebere o "státu" (rozuměj nás ostatních) příspěvek na bydlení.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

K tomu není co dodat, ona si snad myslí, že prezident je jen pro okrasu..
Čirá naivita, když to nenapíšu tvrději..

Nahlásit

-
0
+

Myslím, že tato paní není zlá, ale odpovědi jsou velmi nejasné a myslím, že má velmi malý přehled o tom, co se děje. Nedokážu si představit, že někdo bude plýtvat svým hlasem pro takovou prezidentku. Ono stačí, jak se pořád dělají "volební preference" a označují favorité...přijde mi to směšné, možná až provokativní...vážně jim věříte??? Je správně svádět nás na cestu rozhodnutí se mezi dvěma kandidáty, které nám servírujou média??!!!!

Nahlásit

-
0
+

ad 1 - Máte pravdu
ad 2 - Paní Fischerová má na mysli určitou progresi (jak se měnil a mění systém, je nutné tomu i progresivně aplikovat), ale vymňoukla to dost nešťastně
ad 3 - Je podle vás lepší ani zákon nevydat a tiše mlčet? Ano, zákon není všelék, ale když označím něco za zločin, třeba si někdo zločin rozmyslí.
ad 4 - Proč by nemohla dávat celou penzi na nájem a přidat 1000Kč? To je zakázáno? Třeba má naspořeno a vyžaduje určitý životní standard. To je hřích?

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Co se týká této kandidátky na prezidenta - víte,pamatuji si,jak se kdysi prala Dáša s Táňou o srdce Vaška a to někdy i doslova.Dáša vyhrála.Teď má Táňa možnost satisfakce,už jen ta představa,že by byla dnes víc než Dáša tenkrát...
Jenže chybí jí určité vlastnosti a charisma,které by měl budoucí prezident mít.
Teď si užije chvíle pozornosti a pak zase upadne v zapomění.Její životní úkol je jiný než být paní prezidentová a myslím,že ona to ví....ale prostě jí to nedalo.Když oni lidi ji ták přemlouvali...

Nahlásit

-
0
+

1) Budeme se mít dobře na dluh a budeme se rozvíjet také na dluh.
2) Všichni si podle p. Fischerové celou dobu pomocí odvodů spoříme na penzi.
3) Omezíme lichvářství tím, že vydáme zákon.
4) Celá její penze padne na nájem, ale stěhovat se nebude.

Větší ekonomický negramot by tam nebyl?

Nahlásit

-
0
+