Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Vaječná krize: Češi mají dražší vejce než Němci!

7. 3. 2012
8 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Zavírat slepice do klecí je zločin! V době, kdy mnoho lidí nemá práci, by se nezaměstnaní mohli věnovat chovu slepic ve volném výběhu! Co by asi dělali lidé, kdyby je někdo zavřel na celý život do malé klece? To by bylo křiku a protestů, jenomže slepice se nemůžou bránit a tak je naše "humanistická&q uot;společnost mučí! Stydím se, že patřím k této "civilizaci&quo t;!
ZAMEZTE MUČENÍ SLEPIC! KUPUJTE JEN BIO VEJCE! Ta jsou z ekologického chovu a jsou označeny 0 a neobsahují žádné chemické látky, protože nosnice jsou krmeny ekokrmivem! Udělejte něco pro slepice i pro své zdraví!

Nahlásit

-
0
+

Už si ani nepamatuji, kdy naposledy nebyla nějaká krize. Finanční krize, hospodářská krize, vajíčková krize,...Až neuslyším měsíc o nějaké krizi, budu z toho určitě v osobní krizi.

Nahlásit

-
0
+

My co jsme v příhraničí, jezdíme nakupovat do Německa, kde je 10 vajec za 1,09 Euro. Nějaké teorie proč, to je plýtvání s časem. A tak uvažuji o tom, že zkusím prodávat vejce za nákupní ceny od producentů.

Nahlásit

-
0
+

A položil si někdo otázku, o kolik že se těm slepicím zlepšila kvalita života, že to stálo za ty obrovské náklady, i kdyby byly rozložené do 20 let ?

Jaký smysl to vůbec dává ? Těch pár centimetrů navíc ? Vždyť je to prokrista pořád klec ve které se ta slepice ani neotočí ani neroztáhne přistřižená křídla.

Toto je typické byrokratické úřednické plýtvání zdroji, způsobené pouze a jedině obhajobou existence samotných úřednických míst, které to mají na starosti.

Bože to je tak obskurní že se mi z toho kroutí palce u nohou.

Pane autore, obhájče byrokracie, nemáte pravdu. Kdyby se úředníci nezabývali těmito nepodstatnými detaily, protože je i dle vašeho srovnání evidentní že o zvýšení kvality života slepic ani zlepšení kvality vajec zde nejde, rozkolísání trhu by nevzniklo vůbec !!

p.s. Viděl jste vůbec někdy v životě slepici ? A co ti bruselští úředníci co tohle vydávají za nějaké zlepšení ? Slepice není křeček ani kanárek pane, slepice je o dost větší a jestli má 550 nebo 750cm2 k životu je nepodstatné, obojí je děsivě málo a slepice se tam ani nepohne.

Nahlásit

-
0
+

Bohužel, EU byrokracie nám určuje 80% zákonů a nařízení a z nich odhaduji dobrých 90% jsou zmetky. Když už přidělila miliony na výzkum brouků a dalšího hmyzu coby budoucí biopotravy Evropanů, mohla přidělit další miliony na výzkum psychiky slepic z hlediska zvětšování jejich životního prostoru a nestřílet jen tak od boku klecové cifry.
Mě ale víc děsí nově připravované směrnice k dosažení podílu žen 50:50 v největších evropských podnicích, to může Evropu zničit efektivněji než by si i CIA s KGB vymyslela.
Čekám, že EU časem nařídí, že musíme všichni číst stejný počet článků a knih od žen jako od mužů a bude se to na webu kontrolovat. Neměl by Finmag napravit tento svůj nedostatek?!

Nahlásit

-
0
+

A zdroje, ty pro svá tvrzení máte?

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Pointou celého příběhu s vajíčky je "harmonizace&qu ot;za vyšší konkurenceschopnost v r.2020. Jelikož v Německu měly klece tyto rozměry již před oním nařízením, byly možné dvě řešení - buď se němci přizpůsobí (čímž by zvýšené náklady měli zprvu oni), nebo se donutí přizpůsobit ostatní, čímž se odstraní konkurence a navíc náklady s předěláváním klecí ponesou ti hloupí východoevropané, občané druhé kategorie. no spíše třetí, před nimi jsou ještě ty slepice, neboť osvíceným úředníkům nejde o lidi, kteří je platí. Nebudu se divit, když bez předchozího písemného souhlasu slepic, nebudeme moci ty vajíčka příště odebírat.

Nahlásit

-
0
+

Normy za drahá vejce sice nemůžou, ale kdyby se ona norma neměnila, vejce by s nejvyšší pravděpodobností zůstala levná.... prostě za to můžou podnikatelé, kteří nejsou dostatečně flexibilní v reakcích na změny v legislativě.

Děkujeme EU, že nám brání kupovat vejce od utlačovaných slepic :)

Nahlásit

-
0
+