Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Miliony pro milionáře. Pět hříchů Evropského (a)sociálního fondu

16. 3. 2012
6 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Evropský (a)sociální fond je jen o penězích. Je zde jiný fenomén, který je o lidech a který nepochybně dal základ i pokřivenému E(a)SF. Tím fenoménem je Evropský (a)sociální model. Tem velmi úspěšně rozvrací mezigenerační solidaritu a je ve své podstatě genocidní. Viz článek: "Evropský sociální model podkopal mezigenerační solidaritu", na adrese:
http://blisty.cz/art/62933 .html

Nahlásit

-
0
+

Souhlas. Zdá se, že nás ve stejnou chvíli naštvali stejné věci: http://houska.bigbloger.lidovky.cz/clanok.asp?cl=251186

Nahlásit

-
0
+

Ten závěr je zajímavý. Nesmíme brát schopným lidem příliš mnoho peněz, jinak se radikalizují, budou volit ultraliberály a nastane katastrofa (analogicky dle socanské logiky: musíme chudým lidem cpát peníze, jinak se radikalizují, budou volit komunisty a nastane katastrofa)
Vyplývá z toho, že bychom si měli hýčkat všecky radikální libertariány a zejména anarchokapitalisty - ukážu-li totiž, do jakého extrému může zajít odpor odírané střední třídy, mnohem snadněji pak prosadím "umírněné" řešení ve formě minimálního státu a nízkých daní :-)

BTW vzhledem k tomu, že v peněžence normálně nosím jen pár tisíc, společensky vyloučená mládež by mne musela přepadávat v podchodu 1-2x měsíčně, aby mi sebrala totéž, co zaplatím na sociálním pojištění. A to jsemživnostník, jako zaměstnance by na mě museli číhat s kudlou každý týden :-)

Nahlásit

-
0
+

Pane Kašpárku, vy jste moudrý člověk. Soudím tak podle toho, že smýšlíte jako já ;-)
Škoda, že je nás tak málo ...

Nahlásit

-
0
+

Já to tedy za škodu nepovažuji. Vynucenou solidaritu nepokládám za solidaritu. Dobře to ukazuje i tento článek. Humanita není vynálezem sociálního státu, naopak sociální stát významnou měrou přispěl k její postupné likvidaci.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Perfektní. Špička ledovce. Za chvíli se celý ledovec jménem sociální stát potopí. Což bude škoda, protože humanita, sociálnost a další prvky tohoto charakteru pomohly z Evropy udělat hezké místo k životu.

Nahlásit

-
0
+