Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Doznání: Dělal jsem za buchty a pivo. Napaříte mi osmdesát tisíc?

3. 8. 2012
8 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

toto je už v některých evropských státech (myslím Belgie nebo NL) daněno - pokud si při přestavbě svého domu uděláte něco svépomocí, musíte z toho odvést DPH, jako byste to udělali prostřednictvm firmy - svět se v pozadí obrací!

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Proboha, i já jsem hřešil, ve své malosti a omezenosti jsem nesčetněkrát využíval své kamarády při stěhování do různých bytů po celém Brně; jako mzdu za tuto jimi odvedenou práci jsem jim vyplácel pouze guláš, pizzu či další pochutiny a točená piva. Moje svědomí mi kvůli tomu nyní nedá spát a musím se tedy nahlásit nejlepšímu ministrovi práce a sociálních věcí v ČR. Snad bude jeho úřad milostivý ...

Nahlásit

-
0
+

Naše země se postupně přeměňuje v Půlnoční království, kde je zakázáno jen tak pro radost zpívat. Nejdříve se o své výpalné přihlásila OSA, nyní se ještě o svůj díl hlásí i finanční úřad.

Představme si, že jednoho dne stát legalizuje prostituci. A hned druhý den naběhnou do ztemnělých parků berní úředníci, aby vyměřili lapeným zamilovaným párům pokuty za neodvedenou darovací daň z nepeněžního plnění ve výši ceny v místě a čase obvyklé. Vlastně nenaběhnou. Kamerový systém v parku, napojený na INDECT, rovnou vyhodí jména hříšníků, jejich bydliště i aktuální polohu.

Nahlásit

-
0
+

Jsem zvědav, kam až to dojde. Na bytovém domě, kde jsem jedním z vlastníků bytu, vykonávám drobné práce ( čištění košů pod okapovými svody, kanálové vpustě, plení drobné vegetace, posekání záhonků) zadarmo. Teď jen čekám, jestli mě někdo nezačne popotahovat za to, že tím poškozuji stát. Protože kdybych to zadal firmě, tak to musím zaplatit a stát má z toho daň. Tímto ho o tu daň připravuji. Já vím, zní to jak blbej vtip, ale mě to fakt napadlo.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Myslím, že jste zapomněl na spropitné. Kolikrát jste nechal padesát, sto, nebo i více korun číšníkovi nebo taxíkáři za jeho dobré služby, aniž byste si vyžádal paragon? Kolikrát jste v divadle nechal dvacku šatnářce? Kolikrát jste dal bomboniéru učitelce nebo doktorovi?
Jestli myslíte, že osmdesátitisícová pokuta tohle všechno spraví, tak jste zatím ještě hodně málo vystrašený. To bylo za jednodenní úklid dvorku, ne za celoživotní okrádání státu, kterém vděčíte za všechno, co máte! You didn''t build that!

Nahlásit

-
0
+

Kdybychom žili v normálním světě, příslušní úředníci úřadu práce a MPSV, kteří vykazují odpracované hodiny na podobných nesmyslech a ještě zatěžují Nejvyšší správní soud, by museli být propuštěni. Zároveň by na obou úřadech musel proběhnout personální audit s cílem zjistit, jestli tam mají co užitečného na práci.

Nahlásit

-
0
+

Vážený Michale, rada je jednoduchá - nepracujte. Nechoďte do práce, netvořte, nepište, nedělejte košíky, či nepečte chleba. Staňte se příjemcem dotací, pak Vám postih za to, že čerpáte dotace či jinak žijete ze státního nehrozí. Staňte se důchodcem, ve Vašem věku nejlépe invalidním, třeba na záda. Staňte se politikem a začněte si zvyšovat plat, neboť to ústavní soud řekl. Buďte zemědělcem, pobírejte dotace, a nejlépe za to, že nic nepěstujete. Buďte filmařem a chtějte státní podporu filmů. Nebo lékařem aob rok připravujte stávku, či policajtem a jděte na odběr krve, místo řízení provozu. Možností jak vidíte je hodně. Až nebudete vytvářet hodnoty, ale konzumovat státní dávky, nemusíte se bát. žádná pokuta Vám nehrozí.

Nejen česká, ale i další státy se nebezpečně začínají dělit na ty co pracují a jsou jim odebírány jejich výplat formou daní a na ty co jsou příjemci těchto daní. Viděl jste někdo v poslední době, že by v televizi stál zástupce nějaké skupiny a říkal "víte my dostáváme dotace, ale asi jich tolik nebudeme potřebovat, chceme ty dotace snížit". Naivní představa, že :- )

Nahlásit

-
0
+

„nezbývá, než se přiznat a doufat v milost“
Vaším děsivým článkem, bohužel potvrzujete, že vrchnost dosáhla svého plánovaného cíle, a tím je zastrašení většiny společnosti.
A to ještě nepoužili všechny možnosti, které mají k dispozici. Co takhle nasazení několikasetčlenného vyšetřovacího policejního komanda. To by objevili i to o čem ani sám nevíte. Jistě by jste se za zmírnění trestu dobrovolně přiznal i k tomu, co jste neudělal, jako v padesátých letech.
A to nejhorší na závěr není kam emigrovat.

Nahlásit

-
0
+