Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Korekce na komoditních trzích láká k nákupům

30. 5. 2012
4 komentáře

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Je to tak. I když samozřejmě z pohledu několika málo let ta cena tak stabilní není:
http://www.kurzy.cz/k omodity/nr_index.asp?A=5& amp;idk=87&od=29.9.20 03&curr=CZK

?? l?

Někdomá stabilitu rád, někdo raději volatilitu. Záleží na tom, jestli dotyčný nakupuje pravidelně (menší nákup z každé výplaty), nebo se snaží využívat poklesů (časovat trh, BuyTheDip).
Čech může zkusit riskantnější, ale potencionálně výnosnější strategii: kupovat cizí měnu ($, €), když je vůči ní CZK relativně silná a následně za cizí měnu kupovat Au+Ag, když je v dané měně relativně levné. Tedy pokud si někdo myslí, že je schopen předpovědět jak cenu kovu, tak vývoj kurzu ˘ .

Tedy pokud třeba nakonec řecké volby nevyhraje SYRIZA, ale ND (a pokud mezi tím neklekne Španělsko a neobnoví ?), mohla by CZK posílit a vyplatilo by se koupit USD. A ve vhodnou dobu za $$ koupit Au, než dojde ke QE3.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Souhlasím, když bylo zlato na svém maximu 1895 loni na podzim, tak kurz CZK/USD byl 17,31, když je teď zlato na 1560, tak kurz je 20,7. Za 100 000kč by tedy člověk na podzim koupil 3oz, nyní také...takže ten kdo kupuje v čechách fyzické zlato je na tom pořád stejně...

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Přesně. Ale když byly komodity nahoře, tak byla i koruna - ceny v CZK jsou poměrně stabilní. Otázka je, jestli to je dobře nebo špatně, asi jak pro koho. A možná je to jen náhoda.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

V CZK ty ceny komodit zas až tak lákavé nejsou ˘

Nahlásit

-
0
+