Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Bublina bibliofilních bublinobijců. Kupte knihu o investicích, nezbude vám na ně!

13. 6. 2012
2 komentáře

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Tohle jsou fakt hraběcí rady. Dneska se vede naprosto seriozní debata o přidané hodnotě public equity pro ekonomiku. Jistě není bez zajímavosti, že některé závěry hovoří o tom, že nejvíce vyspělý public equity trh olvivňuje ekonomiku tím, že jí výrazně rozkolísává. Jinými slovy se to dá interpretovat tak, že ekonomiky bez rozsáhlého public equity trhu, kde převládá private equity investování, jsou výrazně stabilnější. V private equity totiž není ani zdaleka tak silná vazba na spotřební funkci obyvatelstva, která táhne hospodářství. Jediným prokázaným efektem je, že pokud akciový trh roste, tak lidé více utrácejí a více se zadlužují, aby více mohli utrácet. Zatímco u poklesů akciových trhů výrazně omezují spotřebu. Zatímco private equity trh není kotován na denní bázi a zároveň jsou investoři výrazně bohatší. To vede k tomu, že jejich spotřební křivku to ovlivní výrazně méně. Optimální tedy je, aby drobní investoři využívali úplně jiné nástroje pro alokaci aktiv než akcie. Na private equity nemají peníze a v public equity hovoří pravděpodobnost proti nim a navíc je zde riziko, že to destabilizuje celou ekonomiku. Mnohem lepší je tedy pro ně využívat dluhové nástroje jako jsou vlaky nebo dluhopisy.

Nahlásit

-
0
+

Tak sem pouzil google a hned na druhy strance nekolik relevantnich odkazu. ktere sem psat nebudu, vas horlivej admin by to jiste smaznul.
mam ji doma v pc, nejakej scan 170 Mb, mam tam i ten jeho hrabeci podpis....

souhlasim s uploaderem knihy:
nic extra to teda neni
Why does anyone care what Klarman wrote 15 years ago? The author, now 49, is one good investor. Klarman earned his MBA at Harvard Business School in 1982, graduating near the top of his class. A group of wealthy families took notice and gave Klarman $27 million to manage, which was the start of his firm, the Boston-based Baupost Group. Between its February, 1983, inception and the end of June, 2006, Baupost''s largest and oldest partnership posted a cumulative return of 6,133% after fees. During the same period, the Standard & Poor''s 500-stock index was up 1,517%, with dividends reinvested.

Nahlásit

-
0
+