Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Vzpomínky podnikatele: Podnikáš? Zaplatíš!

3. 2. 2012
4 komentáře

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Konzultuji podnikatelské záměry se začínajícími podnikateli, případně zájemci o podnikání dost často na to, abych věděl, jak dobře je tento článek napsaný. Mnoho lidí si občas střihne meloušek při práci nebo při škole, přečte nějakého Kiyosakiho (nebo jinou motivační literaturu) a vrhne se po hlavě do "byznysu". Aby za pár let ukončili činnost s dluhy a někdy i rozbitými vztahy s nejbližšími. Celá euroatlantická civilizace je dnes prolezlá byrokraticou buzerací (maskovanou tezí sociálního státu) a snahou o maximální sestřih lidských ovcí vládnoucími byrokraty.
Díky pane Kabaji, že jste to sepsal tak přehledně a odvážně. Přál bych si, aby Váš článek přiměl pár nadšených podnikatelských kamikadze k přibrzdění a přiblížení od snů k realitě. Úspěšné podnikání vyžaduje nejenompodnikatelské nápady, ale také schopnost uvědomit a uhlídat si náklady, uhlídat platby od zákazníků, být důsledný ve službách i inkasu, být vytrvalý ale i schopný poznat, kdy od věci jít a věnovat se něčemu jinému.

Nahlásit

-
0
+

Je to opravdu tak. Osobně jsem prožil něco podobného, ale neuměl bych to tak výstižně sumarizovat. Snad proto, že čas milosrdně zakryl nepříjemné zkušenosti. Člověk má v povaze špatné zapomínat a na povrch vzpomínek vyplave to hezčí. Článek mě přiměl k tomu, že jsem vzal tužku a papír a provedl jsem zpětnou bilanci. S údivem jsem dospěl k závěru, že skutečným majitelem mé firmy byl vlastně klíčový zaměstnanec, který, když jsem firmu uškrtil a zbavil se ho, byl vlastně jejím majitelem adruhým klíčovým, strategickým spolumajitelem byl samozřejmě stát. Mě zůstalo riziko a vztek.
Protože jsem vinař a vyslechl jsem úvahy pana Kalouska o uvažované spotřebnídani z vína, získal jsem neotřesitelnou jistotu, že to podnikání zabalím. Čekala by mne příjemná budoucnost. Než víno, které mám ve sklepě vypiju, dožiju se stodvaceti let. Při dvou sedmičkách denně. Tak na zdraví, ať žije budoucnost podnikání

Nahlásit

-
0
+

To, zda jde o vtip, či smutnou realitu, je třeba si to vyzkoušet. Nic víc.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Už jsem se v tom úplně ztratil...původně jsem to chápal jako nadsázku, ale už vůbec nevím, co si o tom mám myslet.
Moc textu, málo podstatných myšlenek...radil bych více makat a méně teoretizovat :).
Pokud je to všechno jeden velký vtip, tak gratuluji, podařilo se Vám asi vícero lidí dokonale zmást.

Nahlásit

-
0
+