Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Takhle že má vypadat izolace? To je snad vtip!

22. 3. 2012
10 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Argumentaci a jednání v EU? To má být vtip? Barroso si dupne, Merkozi zavelí a jedeme. Tam se nikdo s nikým nebaví!

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Mně je jedno, z jakého důvodu se Nečas rozhodl, jak se rozhodl. Důležité je, že se ČR k tomuto blábolu nezávazala. A že se tím dostala republika do "izoloace politické na nejvyšší evropské úrovni"? Co se změnilo? Sebrali nám nějaké rozhodovací pravomoce v Bruseli? Nesebrali, skoro žádné už dávno nemáme! A o ty poslední se přijímáním takovýchto smluv připravujeme.
Takže podle mého melete nesmysly...

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Nemohu souhlasit, jakkoli respektuji odbornost p.Kohouta i racionální jadro jeho vyhraněného postoje, který je ale velmi inženýrský a neuvažuje historický politický kontext. První výhrada k nadsázce na začátku článku. P.Kohout popisuje izolaci celkovou. Slovo izolace v kontextu Nečasova postoje je však používáno pouze ve smyslu izolace politické na nejvyšší evropské úrovni, což je věc, která je strategická a nemá nic společného se zde prezentovanou nadsázakou. Za druhé, to, co je vyčítáno p.Nečasovi v tomto kontextu není ani tak rozhodnutí samotné, jako nepodání žádného rozumného vysvětlení tohoto kroku. Pan Kohout se tady dopouští velké blamáže. On totiž Nečasovo rozhodnutí podkládá vlastním zdůvodněním. Nečasovo rozhodnutí, byť pro p.Kohouta 100% uspokojivé, bylo podloženo ZCELA jiným důvodem, proto je defakto jiné.

Nahlásit

-
0
+

Milý pane Pavle Janouškovče, pokud české zejména pravicové vlády jsou jen zoufale nekompetentní kam oko dohlédne, nezbývá jim než být arogantní - jak směrem dovnitř, tak směrem ven. A arogance - to jaksi nikdy nebyl argument. Rozumný člověk, ať je z Česka nebo z té Evropy argumentům naslouchá, jenom té aroganci těžko.

Nahlásit

-
0
+

Pekny clanek, pane Kohoute. Libi se mi, jak pojmenovavte veci spravnymi nazvy. ''Dluhova brzda'' pusobi na prvni pohled rozumne, ale co je skutecne potreba je opravdu brzda vydajova. Je prilis zrejme, ze ''dluhova brzda'' nepovede ke snizeni vydaju, ale ma slouzit evropskym politikum jako zaminka pro zvysovani dani. Coz mimochodem nebezpecne pripomina i "pravicovou&quo t;politiku nasi vlady...

Nahlásit

-
0
+

Jak to vidím zdola, ze své zahrádky.
Jaksi se tu všude docela nešťastně matlá patlá politika s ekonomikou.
Jak si nechají naši politici radit od ekonomů už celkem víme, m.j. taky díky panu Kohoutovi.
S tímto článkem nemohu než naprosto souhlasit. Ale vůbec si nemyslím, že je premiér tím nepodepsáním jakkoliv "dobrý". Vidím v tom ironii osudu. Jak tomu co vše se dovídám rozumím, má jiné poradce, kmotry se zcela jinými i když také ekonomickými zájmy. Udržet náš dvoreček co nejdéle v izolaci. Aby bylo možno co nejdéle, pokud možno až do úplného krachu, nerušeně rozkrádat. Nedovedu si jinak vysvětlit tak liknavé a "maximálně polovičaté" řešení tak zásadních záležitostí, jako zákon o státní službě, o veřejných zakázkách, o akciích na doručitele atd atd.
(Ono je to zřejmé až teprve když se jde do podrobností, a lidé nemají dost času, a média mají v plnění povinností deficit.)

Nemám jasno a moc by mně zajímalo, jaké poradcemají ti politici, kteří mají největší vliv na hospodářskou politiku EU.Zda skutečné ekonomy, nebo kmotry jak u nás, či evropské finančníky (pardon - takový protimluv v době globalizace), či třeba i nepřímo nějaký Wall Street. A v jaké míře které z nich. Mívám pocit, že vše dění je jen "jako", že se jen musí nějaká aktivita vykazovat, a zasvěceným je jasné, že je stejně pozdě. Jindy mívám pocit, že v globále a dlouhodobě je to ze strany největšího kapitálu až moc dokonale řízené.

Co se týká jednoty Evropy (nikoliv podpisu papírku s dílčím neúplným textem ), myslím, že je krajně nutná.Svět kolem je zcela jiný, než před desítkami let. Nerad bych se nejen živil kořínky, ale ani opakoval ruštinu, studoval korán nebo čínštinu.

Nahlásit

-
0
+

Pane Kohoute, článek je jasný a přesný, nemůžu Vám vytknout ani slovo.
Pane Špáta, nemějte obavy z nelibosti Velkého Bratra. Vaše představa, že v tomto případě ČR argumentací něčeho dosáhne mi připadá hodně naivní.
Souhlasím s Petrem Kocurem.

Nahlásit

-
0
+

Pane Kohoute, nesporně si Vás vážím za to, proč a jak jste odešel z NERVu. Nicméně v této věci s Vámi nemohu souhlasit. Jako ekonomovi Vám lze rozumět. Jako politikovi nikoli. Krátce a jednoduše řečeno - budeme-li stát mimo EU v jakkoli velké míře - od nepodpisu onoho fiskálního paktu až po vystoupení, nevýhody prostě převáží.Ať tak či tak, v drtivé míře budeme muset akceptovat vše, co se v té EU dohodne. Rozumím Vaši obavě, že příliš rychlé sjednocování třeba obecně daní, ubírá možnosti jednotlivých rozdílných ekonomik reagovat pružněji. Nicméně cesta nevede přes politickou izolaci, ale přes argumentaci a jednání. Způsob, jakým například zachází naše politická reprezentace s penězi EU, kde je jen a jen na té naší politické reprezentaci, kam míří ony vpodstatě sociální transfery v podobě eu peněz. A ten způsob zacházení naší politické reprezentace je nejen v přímé souvislosti s důvody, které Vás vedly k odchodu z NERVu, ale i se stupněm nekompetentnosti naší politické reprezentace, která se především prezentuje vůči jednotlivým odbornostem jeko jeden velký všeználek.

Nahlásit

-
0
+

Nebylo by od věci, kdybychom se dostali do izolace od elektřiny z německých větrných elektráren, která nárazově zatěžuje naši přenosovou soustavu.Ale to se bohužel nestane.
Lidé jako Macháček těžko pochopí, že normální život (míněno domácnosti a firmy) běží dál podle vlastních zákonitostí bez ohledu na to, co kde nacintají lunatici z politicko-mediální subkultury.

Nahlásit

-
0
+

Pavel Kohout to tu píše stále dokola, ale zabedněncům typu redaktorka Macháčka to stejně nevysvětlí. Nezbývá než sledovat nevyhnutelný vývoj EU od krize ke katastrofě, rozpadu a vzniku opět svobodné Evropy. Bude to ještě chvíli trvat, bude to stát spoustu prostředků, možná i krve, ale jinak to nepůjde. Stále si říkám: Přežili jsme Bílou horu, budeme i po Únoru, i po Bruselu.

Nahlásit

-
0
+