Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Vyplácení služky: Víte, co znamená písmeno „T“ ve zkratce TOP 09?

23. 3. 2012
 5 309
7 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Poklesy jsou způsobené tím, že se lidé prostě bojí o práci a tak chodí do práce třeba i s akutním infarktem. Minulý týden jsem měl takové hned dva a z obou díky prošvihnutému terapeutickému oknu budou skoro jistě invalidé nejméně II. stupně. POkud tedy nebdou mít hodně velkou kliku a hibernovaný myokard.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Vaše přání je otcem myšlenky. Přecházení nemocí a tím spíše horší zdravotní problémy z té statistky nelze usoudit. Lze pouze usoudit, že dramaticky klesl počet prostonaných dnů a ještě brutálněji počet krátkodobých nemocí.
Vzhledem k nepatrnému poklesu nemocenské v roce 2006, kdy začaly platit prvních 14 dní firmy, lze usoudit, že firmy zaměstnance na krátkodobé "nemocenské&quo t;masově neposílaly. Rok 2006 byl ale volební, kdy se ODS a ČSSD předháněly v uplácení voličů a je možné, že nějaký další faktor jsem opomenul.
Masivní poklesy v letech 4,8,9, a 10 nabízejí celou škálu interpretací (včetně té vaší). Usoudit lze, že se ušetřilo 60 mil. dnů, což odpovídá 164 tisícům lidí každý den, tj. podobně jako by se snížila nezaměstnanost o více než 3%.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

přikláním se k panu Kloudovi, odpovídá to mým zkušenostem.Skutečně lidi nemoci přechází nebo, ještě častěji, na drobné infektyspotřebovávají dovolenou.
Přiznávání invalidních důchodůobsahuje neuvěřitelné množství nesmyslů (je to, o čem vím, je docela soda), zejména se ale přestala sčítat jakási bodová hodnota všech nemocí a začalo se brát v potaz jen nejzávažnější onemocnění. A přeceňují se číselné hodnoty. Takže pacioent po tojnásobném bypassu, náhradě chlopně, resekci dvou plicních laloků pro nádor a následné chemoradioterapii je schopen bez omezení, ač takového člověka nikdo nezaměstná jinde než ve vrátnici a na první pohled je troska....
Jsem soukromý lékař, třídy ambulantní specialista, čeleď interní specialisté.

Nahlásit

-
0
+

Dobrá tedy, pokusím se Vám to vysvětlit. V té statistice je vidět dvojí: nárůst průměrné délkya prudký pokles celkových prostonaných dnů všech nemocných. A to skoro na polovinu. Co to asi znamená? Lidi nemoci přecházejí a mají z toho horší zdravotní problémy. A ty horší zdravotní problémy jsou pro systém mnohem nákladnější, než nechat nemocného chvíli doma, jak potřebuje. Hold když nějak nastavím systém, bude se nějak chovat. Tohle je Kalouskovina

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Když si představíte, že nejčastější nemoc (nikoli pracovní neschopnost) je 7 dnů, tak na každou takovou je potřeba maroda na 3 měsíce, abychom udrželi průměr na 45.
Jediným vysvětlením pro mě je, že do tohoto průměru se počítají i 28-týdenní mateřské, které to samozřejmě všechno úplně zkreslí.
btw. jsou to opravdu zajímavá čísla: http://www.cssz.cz/cz/o-cssz/informace/statistiky/nemocenska-statistika/

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Co je špatného na tom, že je průměrná délka nemocenské 45 dní? Nevím, co si pamatujete vy o invalidním důchodu, ale v mé rodině vzali invalidní důchod člověku, kterého zároveň kvůli špatnému zdravotnímu stavu nikdo nechce zaměstnat a nemůže kvůli němu vykonávat ani vykonávat svou původní profesi. Jsem pravicově smýšlející liberál, ale tohle není nic víc než Kalouskovina.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Směšovat problém neefektivní státní správy a korupce s problémem tzv. "přebujelého&qu ot;sociálního státu je nefér. Je to jako bychom odsuzovali policii za to, že řeší kapesní krádeže (kdyby je řešila), když přece "ty vraždy" ještě nejsou vyřešené a to "rozkrádání&quo t;už vůbec.
Stejně podpásová je logika postavená na extrémech (vyhořelý manažer, šmelina před obchodem). V ČR je půl milionu nezaměstnaných a polovina z nich je nezaměstnaná déle než rok (ale většinou déle než dva roky), průměrná délka pracovní neschopnosti je nějakých 45 dní (!) a invalidní důchody se co si pamatuji přiznávaly neskutečnému množství žadatelů, zejmnéna na základě komunistického přesvědčení, že práce je fyzická činnost. To jsou fakta, na kterých je potřeba stavět pravidla, nikoli na výjimkách. Těhotenství a mateřství není výjimka, a pokud skutečně těhotná nesmí pod hrozbou ztráty mateřské po 7. hodině z domu, je to pitomost.

Nahlásit

-
0
+