Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: To nejhorší, co vláda může dělat

2. 4. 2012
6 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Nerad bych byl špatně pochopen, ale věta "zaměstnanec, který dře, bere přesčasy, zvyšuje si kvalifikaci, aby měl měsíčně přes sto tisíc hrubého" posouvá vnímání napsaného trochu jiným směrem. Myslím si, že takovýto zaměstnanec není VŮBEC typickým příkladem zaměstnance. Určitě existuje komunita, která se může bavit v tomto kontextu jako o normě. Ale pro drtivou většinu obyvatelstva této země je tento standard nepředstavitelný. A asi člověk s takovýmto standardem nutně přemýšlí jinak než většinový obyvatel.

Nahlásit

-
0
+

Zvišování danní z nemovitostí je opravdu dost hloupý nápad, podívejte se co se tu včechno postavilo, jak težké je to už teď prodat nemovitost a ten velký počet prázdných nemovitostí. Taková daň povede k panice, lidi se začnou zbavovat těch nepotřebných nemovitostí a ceny půjdou dolů, stavebnictí se pozastaví, lidé se budou cítit chudší, vytvoří se psychologicky negativní konzumní klima a o hypotékách ani nemluvým, konec konců když se všechny dopady sečtou krátkodobě na tom stát stejně prodělá.

Nahlásit

-
0
+

Nevidim v tom autorovo prani, ale konstatovani smutne reality.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Ano. Otevřeně to můžeme nazvat nevolnictvím.

A to ještě autor v podstatě naznačuje, že by měly vzrůst daně z nemovitostí. Tak pane Kohoute, to snad opravdu ne!

Opravdu myslíte, že je správné okrást majitele nemovitostí jen proto, že lidé s nadprůměrným platem jsou již okrádáni? To je komunistická závist, sytémové je protestovat proti jakémukoli okrádání kohokoli!

O zvyšování daní by seriózní ekonom vůbec neměl být ochoten diskutovat, protože všechny daně jsou protiekonomické, deformující trh a nespravedlivé.

A i z morálního pohledu je jakékoli jejich zvyšování zcela nepřijatelné - v situaci, kdy zde existují zcela zbytečné úřady a instituce a kdy je rozpočet korupčně rozkrádán. V této situaci nemá stát morální nárok ani na korunu navíc a mluvit o neobvykle nízkých daních z nemovitostí je zcela zcestné. Co je naopak na místě (a to i z morálního hlediska), je daňová neposlušnost.


Daň z nemovitosti lze i považovat za asociální - spekulant vlastnící X bytů daň promítne do nájemného. Reálně jit tak zaplatí nájemníci a lidé bydlící ve vlastním - tedy střední a nižší třída. Je to jako zavést spotřební daň z bydlení.

A za sebe mohu říci, že jakákoli diskuse na toto téma mne jen utvrzuje v dalším přehodnocení portfolia směrem od nemovitostí. A směrem k formám majetku, které stát není schopen evidovat a tudíž ani zdanit (Au).

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

A nejhorší na tom je, že to je teprve první část, kterou člověk státu na daních zaplatí. Druhou odvede na DPH a nepřímo na inflaci. Nakonec je rád, že ze všech peněz které vydělal, mu zůstane nějakých 30%.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Dekuji za odkaz na zpravu PwC, zajimave cteni, ke kteremu se jeste v klidu vratim. Ta tabulka celkoveho zdaneni (strana 31) vyvolava trochu tisnivy pocit. Nejen ze je celkove zdaneni v CR (48.8%) nad prumerem EU (44.2%) i celeho sveta (47.8%), ale prekvapive [byt jen tesne] ''prekonavame'' i Nemecko (48.2%). Pekne, jen tak dal, soudruzi..

Nahlásit

-
0
+