Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Anketa: Jak zefektivnit český daňový systém?

6. 4. 2012
7 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Vzpomínám si jak ODS ústy Topolánka v plamené předvolební smlouvě s občany vyhlásila, že udělá daňové pčiznání na jeden list papíru! Samozřejmě, že svůj slib nesplnila. Od té doby je nevolím, když nejsou schopni udělat ani takovou maličkost. A vyplňovat daňový formulář současné složitosti je v době počítačů naprostý anachronismus, který má snad za úkol jen otrávit občany.

Nahlásit

-
0
+

Nerozumím tomu, jakým mechanismem brání daň korupci? Myslíte korupci prodejem nemovitosti za minimální cenu? Tomu zdanění nebrání. Stát si jen z úplatku vezme svůj díl. A vezme si ho i v 99% ostatních převodů, kde o žádný úplatek nejde. Existují mnohem elegantnější cesty korupce než tato zbytečně viditelná forma. Daň z převodu nemovitosti takto hájit rozhodně nejde. Ona je beztak zcela neobhajitelná.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Až nebudeme bankám dobrovolně díky bankovnictví částečných rezerv ( viz: http://cs.wikipedia.org/wiki/Bankovnictv%C3%AD_%C4%8D%C3%A1ste%C4%8Dn%C3%BDch_rezerv) dobrovolně odevzdávat inflační daň a nebudeme je nás nechávat platit za každý takto vydaný peníz úrok, tak budeme mít velmi efektivní daňový systém. Skuste to někdo spočítat, kolik tahle sranda stojí a ještě není vidět ve státním rozpočtu, což tvrdím, že je náklad státu. Určitě dojdete k větší sumě, než co nás stojí důchodci a celé zdravotnictví. A pak proč nejsou na nic peníze a proč jsou na trzích bubliny?

Nahlásit

-
0
+

Berete existenci daní, případně daňovou progresi, jako součást boje s korupcí (stejně si to bohatí nakradli, tak ať platí!)? A to si vážíte pana Macha?

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Jak korupci zabrání, když moji rodiče budou muset zaplatit daň, až na mne budou převádět chatu??

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Ač si pana Macha vážím, tak daň z převodu nemovitostí a daň darovací jsou jedním z instrumentů, které svým způsobem mohou pomoci v boji s korupcí. Nebo jsem alespoň tak naivní, že si to myslím. Nicméně tyto dvě bych skutečně nerušil.
Ale to jsme u rozšířeného tématu kde brát, čili zamezit korupci.

Nahlásit

-
0
+

Věcná odborně-technická diskuse o zefektivnění výběru berní mi připomíná film "Konference ve Wannsee".

Nahlásit

-
0
+