Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Eurofondy: Pod státním rozpočtem tiká bomba!

19. 4. 2012
6 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

1) Prosím, nepřibíjejte eurokraty ani netopýry na vrata, není to ekologické!
2) Česká vláda má něco jako audit zprostředkovaný skrze NKÚ. Výsledky jsou tristní, ale proti EU jsou to drobné.
3) Moje myšlenka byla ale spíš o tom, proč bychom měli (teď přeháním) posílat všechny svoje peníze OSN, které nejpřesněji ví, kde ve světě jsou nejvíc zapotřebí. Ukazuje se totiž, že chyby v rozhodování rostou se čtvercem vzdálenosti od místa, jehož by se měly týkat.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Euro fondy :) AAA rating - Humorně popsaná situace :)
http://www.reformy.cz/zp ravy/trocha-humoru-v-mori-fina cni-blaznovstvi-a-video-o-rati ngovych-agenturach-s-klaunem/

Nahlásit

-
0
+

Ačkoli jsem ochoten kdykoli přibít eurokracii na vrata jak netopejra, tak přece jen je dobrý si dávat pozor, aby člověk nemluvil o tom břevnu ve vlastním oku. Český rozpočet nic aspoň podobného auditu nezná a nikdy neviděl, tak se totéž těžko dá vyčítat EU. Leda tak ve smyslu, že nectí ani vlastní pravidla (což není žádná novinka).
A pokud česká vláda neumí vybírat daně, tak je to jen pozitivum. Zato přerozdělovat je umí perfektně.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Vybírat daně a přerozdělovat je neumí pořádně ani vláda ČR.
Proč mermomocí tlačíme prachy do EU a potom je s krvavým potem na čele získáváme ze 60% zpátky? Vždyť EU nemá už přes deset let v pořádku ani svůj vlastní audit!

Nahlásit

-
0
+

Pro koalici (hlavně ODS a jejich nadřízené kmotry) je to vše řešitelné snadno.

Malý příklad: Dobeš se dušoval, že nezvládne li ve svém rezortu dotace, odstoupí. A kde je mu teď konec? Kdo za to ručí ? Zatím nejsou schopni ani obsadit místo ministra.

Veký příklad: teprve budoucí - každá vláda (+ kmotři) se obvykle "drží koryta zuby nehty". A kde se bere ona v této době nápadně opakovaná ochota k předčasným volbám, a to v nejkratším termínu ? S jasným výsledkem že půjdou "od válu" ? A taky, když už si někdo dost nakrade, tak je vhodné včas zmizet. Takže předčasné volby, a o problémy se pak laskavě postarejte vy další. (Toto se mi v mysli vnucuje od prvních zpráv o diskutovaném nebezpečí.)

Nahlásit

-
0
+

"Rozumná a možná strategie je přesunout peníze z programů, kde se o ně nikdo nehlásí, případně z těch, kde by nemusely být proplacené, do programů úspěšných."

B ohužel"kde se o ně nikdo nehlásí" může taky znamenat "kde zaváhal řídící orgán" (nevypisoval smysluplné výzvy, nebo ne včas). Převedení peněz do jiných programů by znamenalo obvyklé potrestání nevinných, tedy žadatelů.

Nahlásit

-
0
+