Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Anketa: Dopadne Španělsko stejně jako Řecko?

27. 4. 2012
2 komentáře

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Moc bych si přál, aby to už ruplo.
A přát by si to měl každý, komu není lhostejný osud jeho blízkých. Každý, kdo nechce další dlouhá léta sypat peníze do důchodových fondů či do zdravotního systému, aby pak až sám bude potřebovat čerpat zjistil, že už tam nic není.

Jenže mám obavy, že všichni proroci brzkého zhroucení eurozóny, dolaru, nekrytých měn, centrálního bankovnictví, demokratického socialismu, etatismu a intervencionismu, jsou na tom podobně jako p.Kodet s "dávám bolševikovi rok, maximálně dva".

Mám obavy, že většina lidí podceňuje schopnosti a vůli vládnoucí "elity" systém udržet za každou cenu. A bohužel přes růst všemožných represí a regulací, zdanění, atd.. režim stále má mnoho rezerv a možností, jak si existenci prodloužit. Ještě stále nejsme u ostnatých drátů, měnových reforem, umístěnek, znárodňování (např. penzijních fondů) ani u opravdu masivního tisku peněz (např. na vykoupení veškerého jižanského dluhu). To by opravdu musela přijít nečekaná a velká rána od trhů, aby elita nestačila zareagovat a vše se jí rozsypalo pod rukama. Protože jejich snahou je a bude už NIKDY nedopustit žádného Lehmana - každý stát a každá důležitější banka či firma bude zachráněna či zestátněna.

Nahlásit

-
0
+

Dokud nezměníme současnou podobu monetárního systému, který nás trvale zadlužuje, tak čeká osud řecka všechny a nepomůžou žádné reformy, jen to oddálí.

Nahlásit

-
0
+