Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Skandální eurotunel. Dáme miliardy, zisk nikde

3. 5. 2012
 6 609
12 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Dobrý, kéž by to tak dopadlo.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

E u r o V O L B Y
______________

Tak volby ve Francii a Řecku dopadly řekl bych velmi příznivě pro ty, kteří uvažují stylem "Čím huř, tím líp", resp. spíš "Čím hůř, tím DŘÍV".

Další malý náznak, že by věci mohly nabrat spád tak rychlý, že se elitám vymknou zpod kontroly a nebude tak čas na znárodňování, stavbu pohraničních plotů, překopávání zahrad s detektory kovů, internaci libertariánů, atd... prostě že to bude tak rychlé a dramatické, že prostě ze dne na den nebude ani na výplaty přisluhovačů z represivních složek.

Sice stále nevíme, jestli spoušťěčem bude Řecko, Portugalsko, Španělsko, Francie (IQ Hollande = "zkrátíme pracovní týden, aby bylo na vyšší penze"), útok na Irán, ztáta důvěry v dolar a USBond, kolaps Japonska (dluh nad 200pct, demografie, poprvé deficit zahr. obchodu, vypnuté jaderné elektrárny => nedostatek energie => odchod firem do zahraničí), nebo (tradičně) něco, na co nikdo ani nepomyslel. Ale svět je "načatý" a latentně to visí ve vzduchu.

Teď by to ještě chtělo uvést v život ten bruselský MarshallůvPlán2, ideálně financovaný právě pomocí ESM s tím, že by všichni museli přispět hned to uvažované maximum, plus by ESM získal od ECB bankovní licenci i právo vydávat vlastní dluhopisy. Pak by opravdu brzy bylo lépe a to myslím zcela NEironicky!

Nahlásit

-
0
+

ad2) Já tajně doufám, že místo úmorné protahované agónie přijde rychlý nekontrolovatelný kolaps a režimní drábové nebudou mít čas lidem překopávat zahrady a rozkopávat podlahy ve sklepě :-)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Já bych řek, že P. Kohout má na věc celkem střízlivý pohled. Zdá se mi, že problematiku popisuje dosti decentně, já osobně bych trochu přitvrdil. Pokud se Vám zdá, že jde o unavující hrozbu Řeckem, buďte trpělivý a vyčkejte na vývoj událostí.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

1/Já myslím, že je lepší když ty peníze prošustruje naše vláda, než když je prošustrujou v Bruselu.
2/ Je dobré, že Vás zajímají jen fyzické unce. Hlavně aby nebyly přinuceny změnit stanoviště.
3/ Jinak s Vámi docela souhlasím.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Muzete prosim napsat, v cem se autor myli?

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Dobrý den. Při vší úctě ke komentářům pana Kohouta by si v případě tohoto článku měl čtenář napřed skutečně udělat trochu času a přečíst si návrh změny čl. 136 smlouvy o EUa navazujících předpisů. Snad by pak od komentářů vyznívajících v duchu poplašné zprávy obrátil svou pozornost také na "background&quo t;autora a pokoušel se zodpovědět si otázku, proč člen NERV a jiných vlivových institucí píše to co píše. Asi to opravdu bude vyžadovat trochu střízlivý pohled a ne jen manipulaci a permanentní, již unavující "hrozbu Řeckem".

Nahlásit

-
0
+

Krásný příspěvek, děkuji za páteční porci optimismu. Jen se obávám, co to udělá s těmi výzkumíky a vysloužilci. Doufám, že nepůjdou řezat hlavy nám, ale do Bruselu. Jak asi dopadne souboj mačeta vs. imunita?

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Těmito věcmi se až tak nerozčiluji.
Je mi totiž poměrně jedno, jestli peníze, které mi vláda sebrala, pošle do Bruselu, nebo rozkrade, nebo prošustruje.
Nakonec do toho Bruselu bude posílat jen potištěný papír a mne zajímají jen fyzické unce.
A pokud kvůli tomu náš stát zbankrotuje, tak jen dobře. Zbankrotuje totiž tak jako tak (stejně jako celá EU, USA, Japonsko) a nakonec čím dříve, tím lépe. V pokročilejším věku se s tím budu vypořádávat daleko hůř.
A pokud takový bankrot zapříčiní to, že například nebude na provoz Výzkumného ústavu okrasného zahradnictví, na nemravné výsluhy pro lmpasáky a fízly, či na dotace "obnovitelných zdrojů", tak jen dobře.

Nahlásit

-
0
+

Dobrý den pane Kohoute,
Vaše články vždy ráda čtu, jsou srozumitelné a na rozdíl od mnoha "krachprofetů&q uot;,
znich často čerpám optimismus k přežití toho, co se u nás i kolem nás děje.
Ovšem tento poslední článek, to si děláte srandu, nebo jak tomu má obyčejný člověk, o jehož peníze se jedná, rozumět.
To si z nás naši volení poslanci a vláda dělají úplnou p....?
Omlouvám se nemám pro to jiné slovo.
My do toho nemáme co mluvit?
Vždyť pořád musíme poslouchat,jak nemáme peníze, to je poslanci a ministři pošlou ze svých úspor?
Děkuji Vám za odpověď. Věra

Nahlásit

-
0
+

Tomáši, hezký den, je to tady: http://www.psp.cz/sqw/tisky.sqw?O=6&T=348

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Pratele,
mohli byste sem nekdo prosim dat link na text te smlouvy? Nejak se mi to v te unijni papirove dzungli nedari najit. Diky.

Nahlásit

-
0
+