Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Trhliny pod povrchem

14. 5. 2012
8 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Tak jsem se na základě článku pana Kohouta nad tou naší Evropou znovu zamyslel, a napadlo mně řešení. Ponechávám na vás, zda je vezmete vážně, nebo jako legraci.

Každá země, nebo i skupina zemí, si zavede svoje nové Euro. Na příklad u nás "Euro CS", dále například i "Euro NDR", atd. K výhodám by patřilo, že všichni by měli Euro, politici by mohli být spokojeni, a byly by současně možnosti regulací, různé inflace, devalvace aj.

Jen mám obavy, že naděje na realizaci není příliš velká. Ze dvou důvodů. Buď že je to nad hranicí pochopení ze strany politiků, nebo proto, že to není v souladu s jejich skutečnými zájmy, které nám veřejnosti nesdělují.
Ale řešení by to bylo doufám jednoduché, a v podstatě i již osvědčené. Alespoň na dobu, než se najde lepší.
Zdravím vespolek.

Nahlásit

-
0
+

Zatím jsem nečetl lepší článek k podstatě problému Eurozóny. Myslím to upřímně. Moc se mi líbí srovnání východního a západního Německa.
Jen malý detail k tomu z pohledu mé dřívější profese. Kdysi mně zaujal v jednom časopise graf ukazující vývoj spotřeby energie k vytápění domů v Německu. Zahrnoval několik desetiletí, byla to přímka, prudce a neustále klesající. V článku byly také udivující údaje o tom, jak soustavně a vydatně toto jejich vláda podporuje. Graf jsem si vytiskl a nalepil na sklo dveří. S tím, že si do něho vyznačím alespoň aktuální spotřebu u nás. Když jsem adekvátní hodnotu našel, byl z toho puntík ne v grafu, ale na zdi, docela vysoko nade dveřmi. Dlouho předlouho jsem si lámal hlavu s tím, jak je to možné. Používáme stejné materiály, naše předpisy jsou stejně přísné. Pak jsem si to v jednom okamžikuuvědomil. Němci jsou v tomto oboru (jen?) pečliví, důslední, u nás jsme bor..pardon diletanti. Jenom tím to je. A to se nesrovná dřív než za několik generací, pokud vůbec. Zatím jejich náskok jak se zdá ani nesnižujeme.

Nahlásit

-
0
+

Paní Eliško, nepřizná. Jde o dlouhodobý, nekončící, drahý a finančně atraktivní souboj finančně byrokratické oligarchie s trpělivostí voličů.Tady se porážka nepřiznává, tady půjde o proces donucení.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

a třetí možností je,že se prodlouží datum splatnosti...

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Norsko vs. Řecko....... to není sportovní utkání. To je utkání na nejvyšší ekonomické úrovni, jehož termín je stanoven naúterý 15. května. O co jde? Jde o splatné řecké dluhopisy v držení Norska.
http://proinvestory .cz/norsko-recko

Nahlásit

-
0
+

Tu poslední větu : Kdo nemá pořádek doma.... jsem nějak nepochopil. Nikdo nemá (absolutní) pořádek doma a nikdy mít nebude. Podívejme se na to opačně, je to všechno tak spatné? Hlady neumíráme, mohlo by být húř, takže tak špatné to není, myslím že euro přežije a dlouhodobě nahradí i naší korunu. Proč ? protože všechny alternativy budou horší.

Nahlásit

-
0
+

Bohatě by stačilo - podobně jako v Americe - vrátit se ke kořenům. Volný pohyb osob, zboží, služeb a kapitálu. Tečka.

Nahlásit

-
0
+

Evropská unie teprve hledá dobrý model fungování ? EU jede několik let a stále hledá?? Tady je něco špatně.
Takže EU zkouší různé modely fungování,mezitím se z Bruselu kecá všem státům do všeho.AleČlenské země by si však měly nejprve vyřešit své domácí problémy a pak teprve uvažovat o řešeních na evropské úrovni? To je blázinec...
Kdy už to někdo konečně přizná,že EU nikdy nemůže mít pod kontrolou tolik států a tolik lidí.A tolik bank....

Nahlásit

-
0
+