Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Podpora rodiny na německý způsob: konflikt sociálních inženýrů

19. 6. 2012
5 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Existuje nekolik vedeckych studii (sorry zdroje ted hledat nebudu) - samozrejme pro svou politickou nekorektnost nejsou mainstream - ktere poukazuji na to, ze pokud se diteti neni poskytovana pozornost, starost a laska v dostatecne mire a v dostatecnem case, zanecha to na jeho osobnosti znacne sramy.

U deti do 4 1/2 roku zivota je to zvlast dulezite. I 8 hodin tydne tj. hodina denne, prosteho odlouceni od matky je pro dite extremne skodlive.

Trpi pak pocitem odmitnuti, projevuji se u nej pocity menecennostim, ktere konci v nizke urovni sebeduvery, pocitu podrazenosti vuci ostatnim, sklony k neurozam, zavislostem na drogach a alkoholu aj. a nezridka k vetsimu sklonu k nasili pramenicim z frustrace. Snizena schopnost navazovat citove vztahy atd.

To ovsem bledne s tim, co muze z ditete vyrust pokud je jeho citove stradani vetsi, nemluve o moznem tyrani nebo zneuzivani, ktere je bohuzel v zarizenich typu jesle nebo skolka vice pravdepodobne.

Snaha pani kanclerky je jasna. Vice zen v praci, vice dani se vybere.
Navic si vychovate generaci plne institucuonalizovanych deti se zlomenou osobnosti, neduverivych vuci sobe ale zato oodannych vuci jinym - kolektivu.
Perfektni material pro budovani socialniho statu na principu sebeobetovani se pro blaho druhych.....zatimco arogance vladne.

Nahlásit

-
0
+

Sociálními inženýry jsou dnes ekonomové. Jen díky V. Klausovi přicházíme od r. 1993 ročně o třicet tisíc novorozenců ročně. Podařilo se mu to změnou daňových zákonů, když nezohlednil náklady na výchovu dítěte v rodině (http://aktualne.centrum.cz/bl ogy-a-nazory/clanek.phtml?id=1 09032).
Pokudje ještě někdo na pochybách, pak nechť si laskavě vzpomene na bankovní produkt zvaný penzijní fondy. Tam je preferována plná zásluhovost. Doc. I. Švihlíková k tomu poznamenala: pokud by se přešlo na nějaký plně fondový systém, tak nejlepší, nebo logická reakce žen budevůbec nemít děti, protože v tu chvíli skutečně jako mít děti, přerušování se všemi těmi dopady, je poukázka do chudoby (http://www.rozhlas.cz/praha/j aktovidi/_zprava/jak-to-vidi-i lona-svihlikova-30-brezna--103 8769).
Ke snahám zahnat ženy hromadně do výroby poznamenávám že jsme to sami zažili za minulého režimu. Po úřednících v padesátých letech přišly následně na řadu ženy. Přímo k osobě paní kancléřky A. Merkelové pak poznamenávám: komu není rady, tomu není pomoci.

Nahlásit

-
0
+

Tak toto bych moc neřešil část tu bude vždy a tu druhou vyřeší demografie generace co odchází do důchodu má 160000 lidí a generace co přicházi místo nich má méně než 100000. Tzn. více než 60 tisíc schodech rok co rok. Něco řeší imigrace ale tolik určitě ne. Do deseti let až odejdou ročníky 50-tých let do důchodu tu bude hlad po zaměstnancích. A podniky budou odcházet kvůli tomu že nenajdou pracovní sílu.

Nahlásit

-
0
+

No dobře, ale proč? A co s těma 10% nezaměstnaných?

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Když už si hrát na sociální inženýry mám jiný nápad jak zvýšit počet lidí v pracovním procesu.

Většina z nás má pouze 8 tříd ZŠ ale dnes potřebují děti 9 tříd. S novým trendem odsouvání vstupu do prvních tříd o 1rok to máme hned na startu 2 roky skluz oproti nám starým :). K tomu ještě rozdělení bakalářského a magisterského studia způsobila prakticky další 1 rok navíc. Tzn. jen pouhou administrativní úpravou by se zvýšil počet práceschopných lidí o 5-7,5%. Asi tu nikdo nebude tvrdit že dnešní děti na ZŠ jsou vzdělanější než byly starší ročníky.

No a proč nejít ještě dále :D :D zrušením všech prázdnin bychom ušetřili dalších 4-5 let u vysokoškoláka :D a 3 roky u středoškoláka :D. Učitelé by měli 12 měsícu v roce zaměstnání tak jak většina. Větší platy a bylo by jich potřeba méně. Pak tu ještě máme pracovní soboty s progresívní hudební vložkou o 6-7 hodině ranní :D

A co takhle zrušit úplně tento 150-200let starý systém školství a nahradit ho novým optimalizovaným a individualizovaným školstvím. Možná bychom našli dalších pár let navíc k ušetření a hlavně totálně snížili náklady na hlavní státní úřad pro výchovu ovčanů :D:D A o to tu jde v první řadě.

Někde jsem tu našel docela kontroverzní videa o školství ale nutí k zamyšlení a to je důležité:
http://www.youtub e.com/watch?v=qWTYP6rcn30
h ttp://www.youtube.com/watch?v= 15rgxdxP4oo&feature=p lcp

Nahlásit

-
0
+