Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Pavel Kohout: Tři poznámky k regulacím

19. 9. 2012
5 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Jediným východiskem této morální krize je masové probuzení většiny lidí, které ovšem, Bohu žel, předběhne krvavá revoluce a válka. Lidstvo má dar se svobodně rozhodnout, otázka zní, proč tohoto daru ještě nevyužilo?

Nahlásit

-
0
+

Zdrojů je hodně, uvádím jen jeden, pro Vás nejdůležitější
http://en.wi kipedia.org/wiki/Sarcasm

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Mohl by jste me nasmerovat na nejake konkretni studie dopadu deflace v te ktere zemi nebo k jakymkoli konkretnejsim informacim?

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Samozřejmě, všichni víme, jak prospěšná je inflace a jaká katastrokalypsa je deflace. Všichni si pamatujeme ty strašlivé hyperdeflační epizody ve Výmarské republice, Maďarsku, Jugoslávii, Polsku, Řecku, Sovětském svazu, Zimbambwe, Bolívii atd.

Prostě příkladů destruktivní pádivé deflace a hyperdeflace je nepočítaně. Naproti tomu jediný příklad destruktivní inflace je Velká hospodářská krize, ale tu samozřejmě zavinila předchozí deflace, takže to se nepočítá.

Nahlásit

-
0
+

Ta poslední věta je pouze zbožné přání. Jak, na základě čeho pozná jakýkoli úřad, co je pro život lidí podstastné? Jakou má zpětnou vazbu pro to své poznání? A co s tím mají proboha lidi dělat? Když mi hospodský naleje místo řízné dvanáctky patok, jdu do jiné hospody a ten patok mu klidně nezaplatím. Já si nejen mohu vybrat, ale i ten hostinský má šanci poznat, že něco dělá blbě. Když mi úřad místo něčeho potřebného vymyslí buzerující "patok", co já? Co on? Nejen, že ho musím vypít (řídit se jím) a nemohu se na ten "patok" a jeho dodavatele vykašlat. Ještě se mě pod pohrůžkou násilí snaží donutit mu za ten "patok" zaplatit a to navíc zcela libovolnou "cenu", kterou si vycucá z palce u nohy...

Nahlásit

-
0
+