Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Červená úsporám: Zpackaná snaha dotovat ekobydlení!

1. 3. 2011
6 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Souhlasím s Vámi Martine. Rozdílné názory jsou i podle mne ukazatelem zdravé firmy. Tomáš Sedláček před časem někde řekl, že nejhorší je být v místnosti plné lidí se stejným názorem. Naprosto s ním souhlasím. Já bych se naopak bál firmy, ve které má jeden člověk vždycky pravdu a ostatní jen přikyvují. V poslední době mám možnost se s podobným přístupem seznámit v jednom našem bankovním gigantu a není to věru veselý obrázek...

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Právě že vůbec ne. Jednak autoři v rubrice mluví za pouze za sebe - Tomio přece také nemluví za Asociaci cestovních kanceláří, a druhak je na těch odpovědích jasně vidět, že každé rozhodnutí u nás musí být dobře vyargumentované, jinak narazí na tvrdý odpor opačně smýšlejících individuí :-)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Mě fascinuje, jak by jeden analytik podobné věci úplně zrušil a zakázal, a druhý analytik ze stejné firmy je považuje za velmi úspěšný program, který má cenu podporovat co nejvíce. Stoprocentní opak v rámci názorů lidí, pracujících v jedné firmě - jako klient bych se tohoto docela obával.

Nahlásit

-
0
+

Nepřestává mně udivovat, jak se Moudrý Stát snaží donutit Hloupý Lid k úsporám skrze zelené dotace a zákazy žárovek – a na druhou stranu:
- rozdává emisní povolenky zdarma
- vydává EIA primárně takové, aby to ČEZ příliš nestálo (viz kauza Prunéřov)
- hodlá prolomit těžební limity kvůli uhlí do tepláren
- stále hrozí znárodněním pozemků pro těžbu uhlí
...čímž brání tomu nejpřirozenějšímu a nejefektivnějšímu motivačnímu faktoru k úsporám, totiž drahé energii :)

Nahlásit

-
0
+

Dobrý úmysl je na začátku vždy :-). Nicméně tuto předem zřejmou "blamáž" vítám, alespoň si dalších pár tisíc lidí uvědomí, že stát je velice nesolidní partner a plánovat finance podle státních programů a slibů je cesta k insolvenci. Jen tak dál.

Nahlásit

-
0
+

Peníze státu jsou peníze daňových poplatníku.Jak píše pan Tůma,nejprve vezmeme,přerozdělíme(odečteme tučnou provizi) a někomu dáme,např.formou dotace.To je zrůdnost,blamáž je slabé slovo.

Nahlásit

-
0
+