Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Anketa: Euro v ohrožení?

12. 11. 2011
3 komentáře

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Souhlasím a domnívám se, že se jedná o závody, kdy a kde to praskne (správně namixovaný společensko - politický drink násobený kinetickou energií hráče) nejdříve. Německo je i dle mého názoruvelký favorit. Tipoval bych, že ten okamžik bude spojen nepříčinně s pádem Merkel, pokud ale bude Německo váhat, může je Itálie nebo Francie kolapsem předstihnout těsně před cílovou páskou.
Být europoslancem, už si rezervuji místenku na vlak domů :-).

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Poslední týden svědčí i o tom, že se finančníci snaží dostat do vlád a získat i tento typ kontroly nad vývojem v Evropě. A jde jim to. Snad mi bude prominut odkaz, analýzu na toto témajsem publikoval na http://proinvestory.cz/politika-rozhodne-kdo-se-dostava-k-moci

To, že se o budoucnosti eura rozhodne v Berlíně, resp. Frankfurtu tvrdím již dlouho. Vše na to ukazuje. Čím dál tím víc.
Podle mě marka není daleko, Německo čeká jen na vhodnou záminku.

Nahlásit

-
0
+

Myslím, že se v tom problému zapomíná na nejsilnější Německo. V době krize silně využilo své převahy a žije s přebytků vývozu. Pro eurozonu to má neblahé důsledky schodků v zemích, kde se realizuje německý přebytek. Někde ta nerovnováha musí prasknout jako první. Pak místo hledání příčin se moralizují prý liní Řekové a nebo prý neschopná Řecká vláda. To moralizování by mohlo být pravdivé, pokud lze osudově předvídat ve všem svou budoucnost. Ve volném trhu to snad lze tak na 80 %. Těch 20 % je na chytrolíny, kteří po boji vědí všechno.

Nahlásit

-
0
+