Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Není buchta jako buchtička

25. 3. 2011
4 komentáře

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Ok, což mírná modifikace. Uděláme FÚZI kavárny a pekárny.

1. Jedna část velké místnosti bude zařízena jako běžná kavárna. Umožní lidem si sednout a popovídat si.
2. Ve stejné místnosti ovšem bude i prostor pečení. Jinými slovy, návštěvníci kavárny budou moci vidět a, a to hlavně, CÍTIT, jak se připravují zákusky pro ně.

Zájemcům o punkové pekařky navrhuji rozvíjet nápad na http://romanripa.typepad.com/blog/2011/03/napad-fransiza-punkovych-cukrarek.html . Je potřeba myšlenky dát do potřebné struktury "Proč, Komu, Co a následně Jak, Kdo, Kdy" a na to tady není úplně vhodný prostor.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Háček vidím. Nestačí vyučený cukrář, ale musíte mít k němu zkolaudovanou a hygieniky schválenou provozovnu (to jste asi myslel tou certifikovanou troubou ?), ten cukrář je odpovědný zástupce řemeslné živnosti, takže pokud není dobrodruh, nebude souhlasit, aby pekl kdokoliv a kdekoliv. Každý průšvih (např salmonela) padá na jeho hlavu, tak to asi bude chtít mít pod kontrolou.
Když to všechno budete mít, máte vlastně normální pekárničku, kam můžete na dohodu o provedení práce samozřejmě najmout tu studentku nebo maminu, jestliže bude mít zdravotní (potravinářský) průkaz.
Navrhuji rovnou do Vašeho business plánu zahrnout již funkční pekárnu, které budete shánětreceptury a případně dodávat brigádníky.
Kdysi jsem o tom mluvil s jedním majitelem pekárny a mám takový dojem, že než něco šlo do prodeje, tak to muselo být někým schváleno (potravinářskou inspekcí ? nevím přesně).

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Co třeba takto:
1. Založíme web www.domacimoucniky.cz resp. něco obdobného jen s "nábojem".
2.Seženeme jednoho cukráře s požadovaným vzděláním a certifikovanou troubou.
3. S pečeníchtícími studenty/kami a matkami/otci na rodičovské dovolené podepíšeme smlouvu o provedení práce á 15% paušál bez soc. zdrav.
4. Pomůžeme jim s akvizicí zákazníků, ježto často umějí péct, ale ne tak často prodávat - kavárny, večerky, nově farmářské trhy, www.nalok.cz , vylepování letáků v okolí jejich bydliště, inzerce na www.cuketka.cz a spol. atd. atd.
5. Aktivně shánět je budeme na maminkovských fórech a brigádních nástěnkách Vysokých škol.

Přehlédl jsem něco podstatného? Jde do toho někdo se mnou :-)?

Nahlásit

-
0
+

Obávám se, že i kdyby se stal zázrak a odpadly všechny administrativní překážky domácího pečení, tak by to pro ni stejně bylo nezajímavé, pokud by musela zaplatit daně, sociální a zdravotní pojištění ze svého zisku.

Nahlásit

-
0
+