Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Mediální privatizace „boje s korupcí“: Když se z hlídacího psa stane vlk

23. 5. 2011
2 komentáře

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Že se tak chovají novináři je celkem pochopitelné, ale bohužej se tak chovají i ekonomové. Místo, aby vládu kritizovali, tak jí přizvukují, jak je výborné, že rozhazuje plnými hrstmi.
Je lepší být vládním ekonomem nebo profesorem na vysoké škole než říkat pravdu o ekonomických zákonitostech a žít bez poct a chvály.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Z článku cítím trochu naivity: autor si myslí, že novináři jsou tu od toho, aby pravdivě informovali o událostech a rozkrývali kauzy. Pro novináře je mnohem jednodušší psát na objednávku politiků než pracně shánět informace a přemýšlet, nemluvě o finanční stránce (více článků, lepší plat, případně přímé financování od zákazníků). Pro vydavatele je jednodušší zkásnout tučnou sumu za PR než pracně prodávat noviny... Budiž příklady, kde jsem byl in medias res a v novinách bylo něco úplně jiného : protesty lékařů (jsem 6 let soukromý lékař, předtím jsem pracoval na klinice a žena je nemocniční lékařka, tak si troufám tvrdit, že o problematice vzdělávání, platů a korupce něco vím), stávka v Motole proti zásahu ředitelky FN do kompetencí fakulty tuším v r. 96 či 97.

Nahlásit

-
0
+