Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Tak Bátoru bychom měli. Kdo bude další?

18. 10. 2011
3 komentáře

Přihlášení do diskuze

Diskuze

U mne je to podobné. O panu Bátorovi vím jen to, co bylo v mainstreamu médií - tj.z faktického hlediska takřka nic. O Bátorovi se popsaly stohy papíru, ale informace to neobsahovalo veškeré žádné, pouze klišé, prázdná hesla a nálepky.
Celá záležitost je pro mne ale fascinující právě z hlediska studia role moderních médií. Ačkoliv nikdo nebyl dodnes schopen nebo ochoten přinést nějaký jeho autentický nezkreslený výrok, který by dokazoval že Bátora je nositelem těch fašistických či neonacistických názorů, byl mediální frontou s jistotou pasován na napostého vyvrhele, onálepkován vším možným, a většina se s tím spokojila.
Bylo by rovněž velmi poučné zmapovat, jaké síly touto causou hýbaly v pozadí. Samotný pan Bátora, při vší úctě, není na takovouhle politicko-mediální šaškárnu zas tak důležitá postava. Objevily se různé teorie, včetně Kalouskovy snahy odsunout zdanění hazardu a podobně. Jiné hlasy říkaly, že Bátora má ošéfovat prodej nemovitostí Min.školství do správných rukou. Na to ovšem není třeba tam dávat politicky kontroverzní figuru, k tomu se lépe hodí šedá myš, která nepřitahuje pozornost svým angažmá v DOST.
Na mně osobně to dělalo dojem, jako by si na jedné straně testovaly veřejný terén síly stojící za případnou novou pravicově-konzervativní stranou, která by se zviditelňovala vymezením vůči neomarxismu a politické korektnosti (což není špatný plán), a na druhé straně si občůrávala svoje teritorium na pravici TOP09 (největšími vymítači Bátory byly HN a Lidovky). ODS při tom: buď dezorientovaně přihlíží, nebo se raduje jak se druzí dva kohouti navzájem oslabují.

Nahlásit

-
0
+

Patřím k té většině, která p.Bátoru vůbec nezná, takže jej opravdu nechci a nemohu hodnotit.

Nacionalismus ,ani rasismus nemám v oblibě. Ano trochu.
Ale bojovat proti někomu takovému mi přijde trochu nepatřičné, když státní správa je plná zločinců jiného zaměření komunistů, socialistů a marxistů, kteří obhajují a prosazují násilné/nedobrovolné přerozdělování (tedy komunismus).

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Jsem rád, že někdo konečně poukázal na nesmyslnou hysterii a přehánění v kauze Bátora. To, že pan Bátora je konzervativnějšího založení (a to může znamenat milion věcí), z něj nedělá ani fašistu, ani nacistu a už ho to vůbec nediskvalifikuje pro práci na ministerstvu.

Co ho pro práci na ministerstvu diskvalifikuje, je jeho občanská angažovanost. Pro nevoleného zástupce platí vnitřní směrnice ministerstva školství podle níž "úředník nesmí vykonávat takovou politickou činnost, která by v očích občanů mohla zpochybnit jeho nestrannost", což je definice toho, co pan Bátora dělal. (Zajímá-li vás přesné číslo směrnice, zaznělo v pořadu Hyde Park na čt24, kde byl hostem místopředseda VV Tomáš Jarolím)

Takže považuji od pana Bátory za čestné, že odstoupil. Měl to udělat dřív. Může teď klidně veřejně hlásat své názory stejně jako Michal Semín nebo Tomáš Vandas. Že se mi z jejich názorů dělá zle? To ano, ale oni na to mají právo.

Nahlásit

-
0
+