Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Kdopak to mluví?

27. 12. 2011
2 komentáře

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Nazývat pokusy o defraudaci 0,5 mld. Kč nevýznamnou aférkou a považovat je za menší číslo než desítky miliónů Šárky Grossové, které znamenaly konec politické kariéry jejího manžela, zatímco Drobil zůstává stále místopředsedou jedné strany, to skutečně může asi jen podivnou logikou a iracionálními čísly obdařený nerozum, dost možná se nacházející v tranzitivním stádiu.

Ale není všecko zlato co se třpytí. Vondra a jeho zvukařští kunčafti si stále stojí za svým a Saška si tak může i nadále dopřávat opiové rauše v Nerudovce. Superguru Bárta vůbec superguru není a jeho jakože ne jeho firma vůbec, ale vůbec nikoho neodposlouchává. Nejlepšímu ministrovi na světě pro změnu zase nevyšly jeho kupecké propočty, ale nevadí, třeba příště, odvážnému štěstí přeje a jednou to vyjít už musí, zejména když někdo někomu počítá účty, pod nimiž všemi je sám podepsán (a to teď nemíním jeho padáky a spol), a je tak hodný, že je posílá poštou a zapomene se pod ně podepsat. Ministr školství měl za asistenta nácka, asi ho naprogramoval tak, aby se sám odešel, patrně to nemělo co dělat s jeho nacionalistickými - pardon národoveckými - vizemi a výchovou ku národnímu uvědomění, či jak se tomu praví. Martin Roman, kamarád a oslíček otřes se nejednoho mocipána vezdejšího, sic byl nachytán na švestkách, ale od švestek byl převeden rovnou na jabka, to asi proto, aby mohl bedlivě dohlížet nad tím, zda švestky budou trhány správně, rozuměj po jeho způsobu, a že propočty budou sedět tak, jak původně měly. Skutečně morálka současných politiků vzkvétá natolik, že možná i korpus VH v podzemí rozkvetl (a byl-li zpopelněn, snad něco kvítků z jeho popela vzešlo též).

Tato vláda se naopak holedbala natolik, že velké nároky na ni jsou zcela na místě. A není sporu o tom, že to je nejhorší vláda, jakou kdy Česká republika měla. Problémem číslo jedna české politiky je obrovská systémová korupce a tato vláda bohužel nevyužila jedinečné příležitosti, aby s ní výrazně zatočila, navzdory jejím chvástavým, neustále dokola omílaným frázím. Ó, koaliční pilíři! Ale chápu, není snadné rozložit kleptokratickou olygarchii.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Neměl bych tak velké nároky na tuto vládu. Tato vláda je, jak se zdá, tranzitivní. Zatímco předchozí vlády a parlamenty byly "odolné" proti požadavkům na morální kvalitu politiků, tato vláda začíná být první, která reaguje na požadavky voličů. I mezi volbami. Vzpomeňme na odstoupení Drobila, Kocourka, Bessera - to by byly v minulosti nevýznamné aférky, ale nyní vedly k odstoupení ministrů, a to přestože byli podporováni mohutnou lobystickou strukturou.
Pokud na konci této vlády nebudou voliči vybírat zkorumpované politiky a nikdo si podobné nýmandy a zloděje nedá do vlády, bude to výborný výsledek této vlády.
Z hlediska daní, peněz apod. je činnost ministra Kalouska opravdu hlubokým zklamáním.
My voliči musíme s kroužkováním zapůsobit i v příštích volbách :-)

Nahlásit

-
0
+