Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Jak jsem potkal vaši zdaněnou matku

25. 2. 2011
9 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Česká politická scéna je jedno velké „výběrové řízení“ do nadstátních institucí (pro argumentaci viz např.: „Přece nebudu velvyslancem ve Spojených státech amerických“, když jsem předtím zastával funkci premiéra, aj.). Málo kdo je v současné době schopen u „pohovoru“ říci - I v době obecného „omezování výdajů“ dokážu přes zvýšení sazby DPH dostat do rozpočtu EU další peníze. A to dokonce s nárůstem všeobecné popularity při odhalování „zločinnosti“ u jiných (viz. KOHOUT, P. Mýty a fakta v kauze ProMoPro: Něco tady nehraje!). Natož když zamíří na ministerstvo, na kterém jsem sám kdysi pobýval.

Nahlásit

-
0
+

jakmile začnou toužit po chudobě

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

To by mě zajímalo kdy občani začnou volit národní strany?
A ne pořád nějaké skupinky kecalů , kterým zaplatili plakátovací kampaně nadnárodní firmy typu Veolia, Boeing, Coca cola nebo penzijní fond Deutsche bank.

Nahlásit

-
0
+

Díky za připomenutí. Už jsem úplně zapomněl co jednotlivé strany slibovaly před volbami. Zdá se, že je to nakonec podle TOP09 a asi jde o nutnost:-/

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Díky, moc pěkný článek. Bohužel v této zemi je mnoho věcí, co rozum nebere. Hezky to vysvětluje příspěvek o kognitivní disosiaci. Ale přidám ještě jeden fakt: mediální masáž a mediální oligo/monopoly. Ta dokáže za peníze jsoucí mediálním oligarchům z černého udělat bílé a používá k tomu různé triky. Jak si nedávno vyzkoušelinemocniční kolegové. Přitom meritus jejich protestu byl v tom, že 1/ nově zavedený systém postgraduálního vzdělávání je ...nemožno komentovat slušnými slovy (možná se rozepíšu v nějakém článku) 2/ reálný podstav je téměř kritický a má sklon se zhoršovat. Zkrátka, za ty nic moc peníze ( a další nepříjemné okolnosti) to moc lidí dělat nechce. Ekonomům nemusím vysvětlovat zákony reprodukce statků s dlouhým časem reprodukce- zákon prasat. Zkuste porovnat, jak moc se v novinách psalo o platech a jak moc o personální situaci nemocnic (a zoufalém složení z hlediska kvalifikace)...

Nahlásit

-
0
+

Skvělý článek. Zajímavé je také se podívat na to, jak ve svých programech strany vládní koalice slibovaly financovat důchodovou reformu.

ODS:
Prˇi´jmy z privatizace na du°chodovou reformu.
Prˇedpokladem spusˇteˇni´ du°chodove´ reformy je dostatecˇna´ financˇni´ rezerva pro prˇechodne´ obdobi´ na specia´lni´m a jizˇ vytvorˇene´m u´cˇtu. Vesˇkere´ privatizacˇni´ prˇi´jmy budou smeˇrˇovat na reformu penzi´.

Věci veřejné:
Krytí celkových nákladů na reformu je nutné v rámci našich ekonomických opatření k vyrovnání rozpočtu, tzn. například daňová amnestie, centrální nákup a elektronické aukce, zdanění hazardu a prostituce a další návrhy.

TOP09
Výpade kpříjmů stávajícího průběžného systému financování důchodů pokryje vláda z aktiv společnosti ČEZ a v případě nutnosti z nepřímých daní.

Nahlásit

-
0
+

Teorie kognitivni disonance - nase jednani musi byt v souladu s nasim vnimanim. A jestlize jsem nejakou dobu jednal urcitym smerem (napr. volil ODS, TOP09), tak je castokrat jednodussi zmenit sve vnimani dane problematiky nez si priznat, ze jsem se mylil, a zmenit sve jednani.
Proto najdete vsude tolik vasnivych obhajcu naprostych nesmyslu.

Nahlásit

-
0
+

Taky nechápu,jakou jsem to volil ''pravici''-cesta k prosperitě založená na vysokých daních bude dost trnitá.Většina lidí je schopna se svými penězi hospodařit,nicméně všichni jsme přinuceni odevzdávat obrovské množství peněz státu,který prokazatelně hospodařit neumí .Sobotka se musí skvěle bavit.Ta všeobjímající náruč státu začíná být příliš těsná,za vlády ''pravice''.

Nahlásit

-
0
+

Jen více takovýchto článků. Děkuji.

Nahlásit

-
0
+