Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Big Brother na kolečkách

4. 5. 2011
4 komentáře

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Myslím, že ta hysterie v článku je přehnaná. Kamerové systémy jsou v Praze na každém kroku už spoustu let a nic světoborného se neděje. Občas chytnou nějakého piráta silnic, občas vyhmátnou zloděje. Ledaže autor článku pravidelně každý čtvrtek przní nezletilou mládež a nechce, aby se mu na to skrz Opencard přišlo (to byl poněkud pokleslý humor, uznávám).

Opačný příklad, kdy se lidi sledování nebojí: Ve Španělsku si někteří návštěvníci jisté diskotéky nechali dobrovolně implantovat pod kůži čip, který funguje nejen jako vstupenka do sálu, ale umožňuje i platby za nápoje apod. Motivací je sleva poskytovaná provozovatelem, kterému to zjednodušuje obsluhu a šetří personál.

Nahlásit

-
0
+

Zajimalo by me, jakou k tomu ma DPMP vlastne motivaci? Predpokladam, ze je vlastnen statem/mestem, cili se zivi dotacemi a s prodejem osobnich informaci se nemusi namahat. Stejne tak tezko neco mit z udavani lidi polici (zlocinci, dluznici).
Asi bysme meli zacit chodit venku vzdy v kukle, abychom nebyli identifikovatelni. Ale to uz jsme meli zacit davno se zavedenim kamerovych smirovacich systemu.

Nahlásit

-
0
+

Vadí mi na tom 2 věci:

1. fízlování všech
2. je to z peněz daňových poplatníků, přitom Google a Apple tohle dělá ze svého.

Nahlásit

-
0
+

Jak je možné, že v té úžasné demokracii něco takového může projít?
Jak je možné, že ve vzoru svobody a demokracie USA stát pod hrozbou vězení lidem ukradne veškeré zlato? Jak je možné.....

It''s not a bug, it''s a feature!

Nahlásit

-
0
+