Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Příležitost dělá zloděje: Proč nemáme funkční zákon o státní službě?

2. 6. 2011
5 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Možná je to poněkud čínskou, "vohnoutskou&qu ot;mentalitou korejců. Japonsko asi bude dál díky vzdělanosti a vazbám na Ameriku.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

A ještě zajímavější je, že na prvním místě je Korea. Země, kde státní správa prakticky neexistuje, protože ji celou ovládají rodiny kontrolující čeboly jako Samsung, Hyundai a LG, a které šéfuje bývalý vysoce postavený manažer právě z Hyundaie.

Ani to Irsko na druhém místě není z dnešního pohledu úplně logické, ale zase v roce 2007 Irové "rulovali" a všichni si je brali za vzor...

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Pro me je zajimave, ze NZ ma v teto studii tak nizkou duveru ve statni spravu (a jeste mensi v parlament). Sice tam uz nejakou chvili nezjii, ale co jsem byl tak jsem NZ statni spravu povazoval za jednu z nejlepsich co jsem kde videl - relativne nezkorumpovanou (NZ bylo v top 3 Transparency International roky), zbytecne neotravujici (prumerna potreba kontaktu statni zpravy byla pro mne jednou za dva roky), a velice ochotnou pomoci a resit problem co clovek mel (ne lpit na predpisech a formularich za kazdou cenu).

Jak ale rikam, uz tam skoro sest let nejsem, tak se to mozna zhorsilo..

Nahlásit

-
0
+

VKorei a Lucemburku,kde mají jedny z nejnižších výdajů na státní správu je zároveň důvěra největší. Další výdaje nic nevyřeší, naopak je potřeba vážně přemýšlet o úloze státu v našich životech. Opravdu potřebujeme tyhle úřady? http://www.nechtenasbyt.cz/urad/. Opravdu by stát měl zadávat zakázky za 600 miliard? Opravdu by měl zdaňovat střední třídu 60-70 procenty a nechávat jim almužnu? Místo toho vznikají další socialistická uskupení, která žádájí ještě zvětšit úlohu státu - politiků a úředníků v našich životech (http://imcmedia.cz/?p=215). Je mi z toho smutno.

Nahlásit

-
0
+

Levné služby nebývají kvalitní, je zajímavé, jak máme nízkou důvěru v naši lacinou státní správu.

Nahlásit

-
0
+