Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Přestávám platit daně! Jdu dělat socku...

30. 11. 2011
11 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

No. Kdo je volil, nechť si je kontroluje. Já bych rád měl u voleb možnost říct, že např. žádného senátora nechci. Ani živit, ani poslouchat. A kdyby v senátních volbách taková varianta byla, pravděpodobně by vyhrála. Ale i kdyby ne, bylo by logické přiznat, že ti, kteří ho nechtějí ani živit ani poslouchat se také k ničemu takovému nikdy nezavázali (společenská smlouva je fikce a můj podpis na ní dvojnásob) a chtít to po nich je tedy nelegitimní.

Jinak k vážným potížím: Řekl bych, že komerční pojistka proti "vážným potížím" by mne vyšla podstatně levněji, než to, kolik mne stojí stát.
Navíc stát nic negarantuje, lehce se mi může stát (a skoro jistě i stane), že budu celý život platit a až za 5 či 35 let něco budu potřebovat, budu mít smůlu. Státy EU jsou před bankrotem. O dlouhotrvající krizi se mluví i na oficiálních místech a tamtéž se mluví i o tom, že se možná budou snižovat penze, zvyšovat spoluúčast ve zdravotnictví, atd... Čili reálně jsem dvěma starším generacím platit na jejich vysoké penze a na jejich zcela grátis zdrav.péči. Až půjdu do penze já, žádnou, nebo skoro žádnou nedostanu (jednak kvůli demografickému vývoji a jednak kvůli tragické situaci státní kasy). Až budu za 5 či 20 let potřebovat operaci, zaplatim jí na dřevo. Kdybych za mnou odváděné soc.pojištění průběžně nakupoval například zlato za jeho tehdejší ceny, mohl by mi být vývoj státních financí, demografie a penzijního systému dost lhostejný.

A toto není jen stežování si na negativní dopady systému na mou osobu. Tento systém (demokratický socialismus, státní intervencionismus, etatismus), existence státního monopolu na penze, školství, emisi peněz, centrální plánování úrokových měr, zdravotnictví, rozhodování sporů, atd... tento systém je příčinou současných potíží a bez odstranění tohoto systému je kolaps neodvratný. Takže nejde jen o mé soukromé bědování, že celý život budu platit a nakonec nic nedostanu a že i úspory v "soukromém" ;penzijním připojištění mi sežere inflace, protože rotačky pojednou čím dál rychleji ve snaze koupit systému ještě aspoň další měsíc existence. Je to kritika systému, který přivodí konec západní civilizace a zničí život našich potomků.

Když jsem před 10ti let četl knihu prof.H.H.Hoppeho "Democracy: The God That Failed", sice jsem rámcově souhlasil, ale nečekal jsem, že kolaps systému přijde tak brzy a že jím popisovaný a demokracií způsobený proces "decivilizace&q uot;bude tak rychlý.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Souhlasim. Rikam, ze zasadni je venovat energii tomu zvolene politiky prubezne kontrolovat.

Ocenuji vase konzistentni prosazovani memu "minimalni stat". Jen mi vadi 99%ni negace statu od lidi (nerikam, ze je to autor), kteri nikdy nebyli ve vaznych potizich.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Článek je sice neobjektivní a jednostranně zaměřený, ale trefně napsaný. Nápad na jeho sepsání pravděpodobně vznikl díky aktuálnímu emocionálnímu "nasrání" na finanční úřad. Nedivím se...

Nahlásit

-
0
+

Musím se přiznat, že nepatřím mezi ty, kteří věří, že stačí zvolit pana Babiše (či jiné "správné" politiky) a něčemu to pomůže.

Argumentovat tím, že příslušník střední třídy rád spotřebovává služby státu, je nepřesné. Jak více, že RÁD? Jak víte, že je opravdu všechny potřebuje, když nemá svobodu volby? Jak více, že by si je v případě absence státního monopolu nemohl koupit někde jinde, levněji a ve vyšší kvalitě? Jak můžete přesvědčivě tvrdit, že bych se nedobral lepších služeb za lepší cenu, kdybych například platil svým dětem tržní školné přímo konkrétní škole (na kterou bych pak i měl vliv), než když dnes musím platit všechny státní školy bez rozdílu preferencí a kvality, platit Ministerstvo školství, Výzkumný ústav pedagogický (čistě parazitická organizace), školské úřady, atd...
Jak můžete dopředu vědět, že například pojišťovny by (ve vlastním eminentním zájmu) neprovozovaly "Hasiče" a to efektivněji, než stát?

Já netvrdím, že by tomu tak bylo. Ale tvrdím, že nikdo seriózně nemůže tvrdit opak. A hlavně: nikdo nemá právo lidem, kteří to chtějí zkusit, bránit a nutit je platit na služby státní.

A jen tak na okraj, co se týče daňové neposlušnosti. Zeptejme se instaletérů, hospodských, malířů pokojů, atd... Ti ve valné většině již ve vší tichosti daňovou neposlušnost vyhlásili :-) jen to nikde hlasitě nevytrubují a nezašťiťují to žádnou ideologií.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Nezlobte se, ale tohle fňukání pseudostřední třídy nám moc nepomůže. Nejprve, je zavádějící, protože mnoho služeb státu velmi rád spotřebováváte. A neříkejte, že ne. A přestat platit daně znamená utéct od problému. Postavit se mu čelem znamenázačít aktivně hlídat, co se s mými daněmi děje, třeba přes náš projekt www.rozpocetverejne.cz, služby typu www.napistejim.cz a podobně. Analogicky z firemní branže, jaký akcionář, takový management a takový poslední člověk v první linii.

Nahlásit

-
0
+

Dobrý den. Problémů s majetkem se snadno zbavíte. Stačí založit sro nebo as a na ní majetek převést. Ta Vám potom byt nebo dům pronajme a bude chudý a budete pobírat všechny možné dávky. Také už mě něco takového napadlo. Měl bych čistou hlavu a plno volného času na koníčky a děti. Jako plátci daní mi stát spíše škodí, než pomáhá.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Ta policie nejspíše "pracuje" podle toho, co jim nařizují soudy. Pokud policie odvede svou práci a soud propustí nepřizpůsobitelného občana mezi přizpůsobené, tak je to velice demotivující...

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Moc bych se neradoval, myslím, že k dávkám hmotné nouze (ze sociálky) potřebujete potvrzení o bezmajetnosti, tedy nevlastnit byt, možná dokonce si můžou i úředníci ověřit stav vašeho bankovního konta, podobně jako exekutoři. Prostě, dokud se z vás nestane nepřizpůsobitelný občan, stát vám pořád bude něco brát a snažit se z vás udělat bezdomovce, nebo otroka systému.

Jiná možnost je přejít do sféry šedé ekonomiky a život pomocí přímé směny hodnot...

Každopádně přeju hodně štěstí při cestě za svobodou.

Nahlásit

-
0
+

I té cukrovky se možná zbavíte, pokud jste obézní. Dieta, pohyb, zkrátka nežrat, hejbat se -tedy hubnout.
Mám taky podobné pocity,když posílám daně, ale ještě víc než zneužívané sociální dávky mi vadí multimilionová odklánění finančních toků, která nejsou postihována a pseudokorektnost policie. I když ti za šlendrián zákonodárců nemohou.

Nahlásit

-
0
+

Souhlasím se vším neboť i já mám podobnou zkušenost, jen s tím rozdílem, že jsem včas zaplatil, ale tu "průvodku jsem odevzdal až 3 dny po termínu. Vypočtené penále 18,- Kč se ale zaokrouhlilo na 500,- Kč No co, vždyť to nestačí ani na týden jedné socky, takže to klidně mohu zopakovat. Jen mne fascinuje že pokud odevzdám pozdě přiznání minusové, zaplatím také penále ale plusové.

Nahlásit

-
0
+

Článek psaný s takovým nadhledem a objektivitou bych na stránkách Finmagu opravdu nečekal. Zřejmě se krize opravdu začíná prohlubovat...

Nahlásit

-
0
+