Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Nameee.com: Nová pyramida na tekutém písku

1. 4. 2011
 6 708
6 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

"David Darling" je možná Drahokoupilovo alter-ego, viz např. http://rejstrik.penize.cz/ares/12465178-david-darling

Nahlásit

-
0
+

"Pyramidové schéma (označované také jako pyramidová hra nebo letadlo) je dlouhodobě neudržitelný a podvodný model, který slibuje výdělek především za získávání dalších účastníků takového schématu." (Wiki)

Pořád si myslím, že pojem "pyramida" je v pořádku. Neznamená v tomhle smyslu "pyramidová struktura", ale "pyramidová hra".

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Opět si dovolím protestovat :-) Pyramida a letadlo nejsou synonyma. Pyramidová struktura je naprosto běžná součást každodenního života a dále též všech multi-level marketingů (byť spousta z nich ji různě maskuje). Letadlo je neetické nebo rovnou nelegální zneužití pyramidy. Prostě tak jako každý koňak je brandy a ne každá brandy je koňak, tak každé letadlo je pyramida, ale ne každá pyramida je letadlo.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Vladimíre: vycházím z tohoto, na http://www.nameee.com/about-nameee. "Jak můžeš vydělávat? 1. Z prodeje licencí k užívání Nameee – Tento poplatek se platí každý rok, pokud chce uživatel zůstat VIP uživatelem a dále vytvářet svůj tým."

Petře: díky za upřesnění. Není to ale jen otázka terminologie? Standardně se používá rozlišení multi-level marketing vs. pyramida/letadlo, kde jsou oba termíny synonyma.

Nahlásit

-
0
+

Na první pohled profesionální web, ale vtipně působí to, že je to celé v angličtině, ale video je česky, když v anglickém registračním formuláři kliknu na otazníček u políčka "Partner code", tak dostanu vysvětlivku v češtině :-)

Jinak podle toho co já tam vidím, tak uživatel dostává provize jen z reklam které zadá zákazník, kterého dohodí. Nevidím tam nikde, že by uživatel dostával podíly z těch 50 dolarů které zaplatí za členství další uživatelé - to bych pak chápal jako letadlo. Ale takhle? Takhle to vnímám jen tak, že chtějí platit za něco co všichni ostatní dávají zdarma. Nebo informace o letadlu člověk dostane, až když se zaregistruje?

Nahlásit

-
0
+

Dobrý den, zajímavý článek. Tahle česká aktivita mně nějak ušla...
Dovolím si malé upřesnění v pojmech: Pyramida je naprosto v pořádku, protože pyramidovou strukturu potkáváme dnes a denně ve všech oblastech života: armáda, policie, školství, zdravotnictví, církev, všechny továrny a větší firmy atd. To, o čem píšete, je klasické LETADLO. Neboli speciální případ pyramidy, kde se tvoří zisk - provize - pouze ze vstupního poplatku, který se rozděluje směrem vzhůru.
Jsou firmy, v síťovém marketingu, které jsou opravdu etické a na jejich obranu každou chvíli někomu vysvětluji rozdíl mezi pyramidou a letadlem a vy teď napíšete toto :-)

Nahlásit

-
0
+